Lenka Kočandrlová
21.8.2020 18:01
Myslím si,že je lepší si vše vyjasnit předem,aspoň každý ví,na čem je. Nějaké předstírání a přetvařování se nedá dělat déle,jak rok,a co potom? V mládí je taky větší perspektiva,když se vztah nezdaří - tak se najde jiný,ve stáří už je to o hodně těžší. Já mám zatím štěstí,nepotřebuji nikoho hledat a vážím si toho,co mám.
Libor Farský
19.8.2020 18:59
Život je jen náhoda ...
Jana Šenbergerová
18.8.2020 23:05
Zřejmě jsme měli velké štěstí, že jsme se našli. Neměli jsme v úmyslu zakotvit ve vykalkulovaném manželství, přesto jsme spolu desátý rok. Zažili jsme za tu dobu spolu spoustu krásných i méně krásných chvil. Vážíme si toho a hodláme spolu zůstat, dokud nás smrt nerozdělí. Víceméně mám nejblíž k tomu, co napsala paní Věra. Nakonec i za ty zajíce v pytli jsme vděční. Díky nim zažíváme spolu ještě více legrace, a to s plným vědomím toho, že každá legrace jednou skončí. Všem odvážným přeji, ať jim to také vyjde. :-)
Eva Kopecká
18.8.2020 02:28
Velmi užitečný a sympaticky podaný článek. Ano, nám ženám v tomto věku nic nechybí,když bydlíme samy. Umíme si vychutnat to, že si zorganizujeme těch 24 hodin podle svého. Kolem rodiny jsme se naběhaly dost. A uvědomily si, jak vzácný nám je čas, kdy se věnujeme samy sobě. Případného řemeslníka si umíme zaplatit. A poslední, co nám chybí, je pán, který se objevil v našem životě. Aby nám ukázal, jaké děláme chyby. Který to s námi myslí dobře. Jehož přátelé a příbuzní by mohli být i našimi. Zkrátka kterému bychom se za to, že s námi je, měly přizpůsobit. Z toho, že by nám byl platný víc, než jako společník pro teplou, námi uvařenou večeři, nás dříve či později vyvede. Televizní program si umíme navolit samy. Na nákup taky trefíme. A nebereme single život jako osobní selhání. Známe už svou cenu....
Jitka Caklová
17.8.2020 23:23
No právě, ty 2/3 pod povrchem, to je ten "zajíc v pytli" :-) :-)
Věra Halátová
17.8.2020 19:42
Nedělejte z toho vědu. Někdo to dokáže, jiný ne. Ty partnerské vztahy, které vznikly mezi lidmi kolem šedesátky, někdy i později, existují. Když to nefunguje, no tak se rozejdou. Jaképak "riziko", jakýpak "zajíc v pytli"? Většina starších lidí je opatrnější. Riziko, co se ze vztahu vyvine existuje i v mladém věku. A "zajíc v pytli"? Když s někým chodíme na rande, na vycházky a na kafe, poznáme - v každém věku - jen max. jednu třetinu jeho povahy. Další dvě třeiny se postupně projeví až když spolu denně žijeme. Je to jako ledovec. 1/3 nad povrchem, 2/3 pod povrchem, vodní hladiny.
Soňa Prachfeldová
17.8.2020 16:33
Omylem jsem dala jen 1 *. Je to složité a riziko vždy. Určitě hodně lidí, chce žít s někým a pro někoho. Ovšem v pozdním věku to není tak lehké. Dobré je, když má každý své zázemí, partnera pro společnost a výlety a j. Třeba to vyjde, to přeji všem hledajícím a doufajicim .
Jitka Caklová
17.8.2020 12:20
"Kupovat zajíce v pytli" je holý nesmysl v každém věku. Šla jsem si sjednat životní pojistku a z tohoto počinu se "vyklubal" krásný vztah, který trvá už 22. rok.