Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Marie Doušová
13.8.2020 10:29
Moje maminka vždy říkala, že nejvíce ovlivňuje vztah v manželství rozum,láska, spolehlivost, úcta a umět odpouštět. Nevíce prý zaleží na ženě ,jak svého manžela dokáže podporovat a hlavně chválit. Né každý můž je schopný porozumnět ženě a stát se jejím obdivovalelem,pomocníkem a dobrým otcem jejich dětí. Věřím , že manželství má svou cenu a bude stále rodina to nejdůležitější pro naše děti.
Evina Nováková
13.8.2020 10:24
Kvůli tomuto článku jsem se zaregistrovala na i60. Patřím ke generaci prarodičů "dnešní" generace. A s mnohým v článku nemohu souhlasit. Samozřejmě že JSOU si ženy a muži rovnoprávní. Moje děti neměly svatbu - ani jeden. Přesto žijí již dlouhá léta v úspěšných vztazích, A co víc: v obou rodinách jsou na rodičovské dovolené chlapi!!! Starají se o děti, a taky převzali většinu péče o domácnost a domácí práce! Paní prezidentka Unie rodinných advokátů zaspala dobu, oba partneři se podílejí stejnou měrou na chodu rodiny, oba jsou pro děti důležití stejnou měrou. Neexistují "moje" a "tvoje" finance, rodina je homogenní celek, který funguje dokonale zásluhou obou rodičů... a ne jednoho pána a jeho služky (popř. paní a poskoka).
Venca V.
13.8.2020 10:07
Jako vždy ve vztazích - měl by rozhodovat rozum i láska....bezpodmínečná podřízenost ženy muži je nyní již překonaná díky emancipaci, ale záleží, jak jsou partneři k sobě vnímaví, jak se jejich láska i vztah formuje. Dřívější modely měly výhodu v tom,že se lidé většinou nerozcházeli kvůli hloupostem a maličkostem a byla větší snaha vztah a manželství zachovat...někdy ovšem za cenu neustálých ústupků ze strany ženy a jejího sebeobětování rodině...a pak mnohdy přišla "odměna" ve formě rozchodu v době, kdy muž dostal druhou mízu a odešel k mladší....Tam kde partneři - ať manželé nebo žijící bez papíru spolu - mají zdravý vztah založený na vzájemné lásce, vůli překonávat veškeré obtíže dnešního života spolu, tak vztahy fungují. Chce to ale hodně tolerance a zdravé kiomunikace ve všech oblastech společného života. A rodiče jim do toho mají mluvit co nejméně, pomoct, když je pomoc vítaná a nedávat nechtěné rady. Ona tam mladá generace je v mnoha ohledech většinou inteligentnější a lépe adaptovaná na současné životní tempo, zvyklosti a nároky současného života se šemi plusy i mínusy.
Jen oni jsou zodpovědní za svůj život a za to, jaké zázemí utvoří svému potomstvu.
Marie 00000
13.8.2020 08:55
Muži i ženy mají právo na štěstí - o tom není pochyb. Ale i to štěstí něco stojí - hlavně v partnerství - a jenom peníze to nejsou.
Olga Škopánová
13.8.2020 07:09
Nejen mladé ženy i mladí muži si myslí, že mají právo na štěsti. Jistě muži a ženy nejsou stejní měli by ovšem mít stejná práva a stejné možnosti ve škole i v práci. To že se dneska mladé páry rozcházejí je dílo jich obou. Dřív žena držela manželství za každou cenu, protože neměla jinou možnost dnes ji naštěstí má.