Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Jana Šenbergerová
6.10.2020 18:10
Byla to pohledná stavba. Je mi líto i docela obyčejných nádražíček, která chátrají stejným způsobem, i když by možná mohla posloužit jinak, než jako nádraží. Jedno takové máme i u nás, ale už se na jeho záchraně pracuje. Snad to vyjde, zatím není v tak dezolátním stavu.
Daniela Řeřichová
4.10.2020 11:41
Bydlím v Praze 2 a osud (od roku 2000) památkově chráněné budovy nádraží Vyšehrad mi není lhostejný, ať už jde o petice či další kroky. Magistrát jedná dlouhodobě o odkupu, ale nabízí polovinu toho, co chce získat majitel. Je tady snaha ze strany úřadů, památkářů i laiků záležitost řešit, existují i návrhy, jak budovu následně využít atd. Jedná se i o variantu vyvlastnění. Bohužel, je to opravdu běh na dlouhou (nejen železniční) trať.
Růžena Kuželková
4.10.2020 11:09
Myslí si někdo,že to bylo pouze "grošíky" do "rukávu" a více se nestarat? Já bych řekla,že to je prvopočátek všech "machinací" v našem státě.
Soňa Prachfeldová
4.10.2020 06:57
Jo, když se měří dvojím metrem, tech ruin památkovém chráněných, těch je a odborníci mlčí.
Martina Růžičková
3.10.2020 17:55
Škoda tak nádherné budovy... Je smutné, že se tak cenné budovy mohou dostat do cizích a pochybných rukou.
Vladislava Dejmková
3.10.2020 17:26
Znám pár budov v podobném stavu s podobným osudem. Ale tahle je opravdu nejhorší mršina!
Dana Puchalská
3.10.2020 17:22
Ano, je to tak.... Jak už bylo napsáno níže, je to fakt ostuda... Pamatuji dobu kdy ještě chudák nádraží bylo je koukání, ale to je už hooooodně dlouho. Škoda.
Jaroslav Kolín
3.10.2020 11:40
Pohled z ulice na nádraží Vyšehrad je rovněž tristní. A hned vedle je (aspoň v srpnu byl) bilboard známé realitní kanceláře s textem "Padá vám nemovitost na hlavu?" a jméno makléře. Tak nevím - je to protest nebo výmět mladého kreativního týmu?
Irena Mertová
3.10.2020 11:16
To by jeden zaplakal :-(
Zuzana Pivcová
3.10.2020 09:07
Jano, běžně tudy nechodím, ale vím, že několikrát jsme tudy jeli z Berouna. Obě se sestrou jsme sledovaly tu kdysi parádní stavbu, která žaluje do světa. Je to zvláštní, cizinci obdivují Obecní dům, symbol secese u nás, a stavba ve stejném slohu je tu zcela opomenuta. Trochu mi to připomíná osud budovy Automat Svět na Palmovce. Nejhorší je, když z nějakého důvodu se dostane budova do vlastnictví nějakého pochybného cizince, který pak na ni zcela kašle. Díky za úvahu.