FOTO: archiv autorky
Jak jsem se udržela na světě
7. 10. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
7.10.2020 22:49
Marie, je dobře, že vaše maminka byla tak tvrdohlavá. Byla jsem na tom podobně, narodila jsem se s luxací kyčlí. Léčila mně prý kořenářka a měla jsem levou nohu o dost kratší. Pak jsem byla v Plzni v nemocnici, kde mi tu nohu lámali a byla jsem půl roku ve strojku. Byl kovový a když jsem ho našla u babičky na půdě, nebylo mi zrovna dvakrát dobře. Šel do popelnice. Trauma z dětství mě zřejmě stále pronásleduje. Přeji vám dlouhý krásný život. :-)
Eliška Murasová
7.10.2020 21:15
Je to jasné, Marie, měla jste tu na světě úkol, a určitě ho zdárně plníte. Pěkný příběh.
Jitka Hašková
7.10.2020 16:17
No vidíte, já jsem se zase ve 20 letech dozvěděla, že máma děti vůbec nechtěla, když otěhotněla, chtěla potratit, tak nesla pytel se zrním do mlýna z Černošic do Solopysk a zpátky semletou mouku. Nepodařilo se jí potratit, tak jsem se za války narodila. Je dobře, že máte vzpomínku lepší.
Hana Nováková
7.10.2020 16:09
Krásná vzomínka, jen nevzdávat a využít všech možností. I babské rady nejsou k zahození a ne jen prášky, kapky a znova. Hodně zdravíčka přeji ....
Hana Šimková
7.10.2020 15:13
Někdy se má dát na babské rady. To je dobře, že byla maminka tvrdohlavá.
Eva Mužíková
7.10.2020 11:20
Maruško, střelci jsou bojovníci. Koukla jsem se na Vaše profilové foto, z takového mrňouska vyrostla " holka " jako lusk. Moc hezké vyprávění. Bertice
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci