Úvodní foto: autorka
Výlet do Úštěku
8. 10. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
9.10.2020 11:14
Věrko, touto procházkou jsem nadšená a fotografie dokumentují nejen historii a obnovu města, ale i pohodu Vás obou. Díky za to, že jste se nám tak pěkně "předvedli" a nenechali si to jen pro sebe.
Alena Tollarová
8.10.2020 19:58
Úštěk má svoje kouzlo a je v širokém okolí znám svými akcemi, kdy např. v době adventní se z věže kostela spouští anděl! Kromě Rebelů se tu natáčel i oscarový Kolja. Jestli se chcete podívat i na Helfenburk nebo-li Hrádek: https://www.i60.cz/clanek/detail/23155/kalvarie-ostre-a-hradek-helfenburk. Naposledy jsem tam byla minulý víkend s vnoučaty a věž byla otevřená. Byly odtamtud nad lesem vidět věžičky na Kalvárii.
Martina Růžičková
8.10.2020 19:54
Věro, parádně jsi tento výlet popsala a nafotila. Při pohledu na fotky se mi vybavilo, že jsem kdysi "v pravěku" v Úštěku a u rybníka Chmelař byla. Bohužel Ostré jsme tenkrát nenavštívili, ale byli jsme na Helfenburku. Jsou to všechno zajímavá místa a ráda bych se tam někdy vydala.
Vladislava Dejmková
8.10.2020 19:43
Pro mě je to kraj absolutně neznámý, a tak jsem ráda, že se tam alespoň takto podívám. Podle fotografií je to velmi zajímavé místo. Nejvíce mě upoutaly ptačí domky, nic podobného jsem tady u nás neviděla. Mimochodem fotky z výletů jsou stále lepší a lepší.
Jindra Hubačová
8.10.2020 18:58
Věro, moc hezky napsané a fotky nemají chybu, sluší Vám to oběma. V Úštěku jsem byla loni a též jsem byla nadšena, krásné starobylé město, děkuji za připomenutí.
Naděžda Špásová
8.10.2020 18:27
V Úštěku jsem byla víckrát, dokonce jsme tam i spali. Byly jsem i na místech z tvých fotek. Mimochodem, jsou moc hezké. :-)
Marie Měchurová
8.10.2020 16:45
V Úštěku jsem byli s manželem před pár lety. Šli jsme pěšky se spacákem z Litoměřic do České Lípy. Spali jsme v lese kousek od Úštěku. Když k ránu začalo pršet, tak jsme vyrazili na cestu a dostali jsem se za rozbřesku do prázdného města. Vzpomínám si na domečky vytesané do skály. Ještě mám jednu vzpomínku. Dva psi se honili, ten první se otočil a vší silou mi vrazil do holeně. Byla to taková rána, že dál už jsme cestovali autobusem a vlakem až do Děčína přes Benešov nad Ploučnicí. Děkuju za připomenutí naší cesty. Fotky mám, ale ještě papírové.
Alena Vávrová
8.10.2020 15:30
Tak jsem se konečně dočkala, děkuji, a mohla si s vámi zopakovat momenty své nejedné návštěvy těchto krásných míst. Krásné fotky i článek. Já jsem v Úštěku byla i v té Synagoze, náš zájezd měl prohlídku objednanou, ale zase jsem nemohla nahlédnout do kostela. V Úštěku se pravidelně konají různé řemeslné trhy a hodně se tam jezdí na tzv. "Přílet andělů" na poč. adventu. https://www.youtube.com/watch?v=f5-vDsRkmyw ... Bohužel, dnešní doba těmto akcím nepřeje.
Anna Potůčková
8.10.2020 15:12
Místo, kde jsem také nikdy nebyla, tak alespon díky článku jsem se o něm něco dověděla. A že by to za výlet stálo, tak o tom svědčí Tvé fotky!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci