Nakupují přes internet a baví je to. Padají další mýty o seniorech
Ilustrační foto: ingimage.com

Nakupují přes internet a baví je to. Padají další mýty o seniorech

16. 10. 2020

Penzisté si raději zajdou nakoupit osobně, e-shopy nemají rádi. Nakupují rádi v akcích a nejvíce utrácejí v lékárnách. To si často myslí mladí lidé o těch starších. Právě přístup k nakupování je jedním z častých mýtů spojených s životem ve vyšším věku.

nákupy senioři
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Bederka
Já osobně také nepatřím mezi ty úplně nejmladší generace, příští rok budu oslavovat šedesátku (snad už to bude možné s více lidmi bez covidu) a přes internet objednávám produkty rád. Například manželce jsem minulý týden kupoval novou výbavu na cyklovýlety z eshop second hand https://www.onlinesekac.cz/ a byla nadšená :-)
Jaroslav Kolín
S internetem se kamarádím od roku 1995. Vezmu to zkrátka: IB z PC ano, platby kartou ano, nákup v e-shopech až na dvě výjimky ne (nemám potřebu pořád něco nakupovat a platit poštovné a balné, co potřebuji, mají i v blízkých kamenných obchodech). Sociální sítě ne, zajímavé blogy a portály ano, "chytrý telefon" ne (a taky žiji). Fotím fotoaparátem, na fotky mám ZPS 18 - nejsem zase takový fotoexpert, abych platil roční poplatky za vyšší verzi, jejíž vychytávky nevyužiji.
Margita Melegova
Nakupovat pres internet jsem se naucila rychle, kdybych tak umela vyuzit vsechny funkce pocitace to by bylo slavy.
Helena Přibilová
Můj obdiv patří vám všem, kteří zvládáte moderní technologie. Já se s nimi neustále potýkám a mnohdy mi musí pomoci manžel, se kterým společně píšeme i články na tento portál. Manžel ve svých 65 letech velmi dobře ovládá moderní technologie, počítač je jeho pracovní nástroj. Díky němu byl schopen pracovat i na našich cestách po celém světě.
Magda Škodová
Myslím, že většina dnešních seniorů měla možnost před odchodem do důchodu pracovat na počítači, vždyť se běžně používají minimálně 25 let (tedy aspoň já asi od roku 1994), tak nechápu, proč se pořád někdo diví, že ten "dědek" nebo "bába" umí na počítači. Používání internetu je mnohem jednodušší než mnohý pracovní program. A že někteří nenakupují? Tak buď nevěří e-shopům, nebo nenašli co potřebují a taky mnozí nemají ani internetové připojení. Velkým nákupním centrům se vyhýbám, mám několik e-shopů prověřených co se týče velikostí obuvi nebo oděvů a raději nakoupím tímto způsobem. A ještě drobná poznámka - ti mladí inteligenti kolikrát ani neví, že mají na liště datum a čas...
Marie Měchurová
Miluju nákupy přes internet, a taky prodej. Kolik starých krámů já už jsem prodala a kolik krásných starých věcí jsem koupila. Je to moje vášeň. Minulý týden jsem koupila nový přímotop - dovezli ho bez poštovného až domů. Příští týden se chystáme na nová krbová kamínka - dnes už jsem si jedny vyhlídla. Velkým obchodům se vyhýbám, jen někdy zavítám podpořit malé na našem náměstí.
Daniela Řeřichová
Bez internetu ani ránu.
Jarmila Fialová
Já se zase divím,že jsou v článku chyby,dokonce i pravopisné.
Marie Doušová
Mám internetové bankovnictví již řadu let. Občas také nakupuji přes internet a často internet používám, jak pro zábavu,vzdělání a spojení s rodinou a přáteli. Přesto ještě hodně věcí s internetem neumím používat ,ale moc mě to netrápí.
Vladislava Dejmková
Bez nakupování na internetu a používání internetového bankovnictví se dá existovat, ale proč? Má to své výhody, rozšiřuje to možnosti. Většina seniorů to zvládá. Na druhé straně - kolik juniorů sečte zpaměti hbitě útratu v restauraci? Nedávno jsem jednoho zažila, vypadla jim v restauraci síť. Nakonec jsem si to radši posčítala sama, když jsem viděla, jaký vyplodil nesmysl.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%