Ombudsman Stanislav Křeček. FOTO: ochrance.cz
Pracovat 35 let? To je moc, lidé pak na důchod nedosáhnou, varuje ombudsman Stanislav Křeček
7. 10. 2020Současné nastavení důchodového systému povede k nárůstu počtu seniorů, kterým nevznikne nárok na starobní důchod. Po roce 2010 totiž došlo ke zpřísnění podmínek, které jsou v rámci zemí EU mimořádné a minimální doba pojištění pro získání starobního důchodu se postupně prodloužila až na 35 let.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marta Badalcová
7.10.2020 18:11
Příprava na zaměstnání ,mateřská ,nemocenská,peče o osobu blízkou ,a 8měsíců na pracovním úřadě mi bylo do odpracované doby započítáno ,vyřizeno bez sebemenších problemů,35let odpracuje snad každý, přiznáno mi bylo téměř 47let práce.To je od r.1970-2017.
Růžena Kuželková
7.10.2020 18:09
Na pracující lid je bič,ale na celoživotní "nemakačenka" se to asi nevztahuje,že?! Nebo snad ANO??(Tím ano nemyslím p.Babiše a spol)
Simona Vallová
7.10.2020 17:39
René Berger: Pokud počítám správně, pokud máte již v 53 letech odpracováno 35 let, tak jste musel pracovat od 18 let. Moc mi tady neštimuje ta vejška, když na střední škole se končí 18. či 19. rokem (pokud má žák odklad a nastupuje na ZŠ v 7 letech místo v 6 letech). Takže jste VŠ musel studovat při práci, jinak to totiž nevychází. Neříkám, že je to nemožné. Já sama jsem si magisterské dodělala při práci. Pokud jste ale vejšku nestudoval při práci, tak Vám to nevychází.
Josef Volfík
7.10.2020 17:08
Co je mi do toho? Pracoval někdo deset let v cizině? Proč ne, ale tady neodvedl ani korunu. Byl někdo deset let v kriminále? Proč ne, ale tady neodvedl ani korunu (jeho pobyt v kriminále stál poplatníky asi dva miliony). A někdo takový chce důchod? ... a rozmazat! Mazej pod most! A ani korunu, ani korunu!
René Berger
7.10.2020 16:56
Nějak tomu nerozumím. Příští rok budu mít 53 let a odpracováno 35 let. Stihl jsem přitom vystudovat VŠ a do důchodu mohu jít až v 65-ti letech. 35 let práce může odvést každý zdravý jedinec. Je třeba ženám započítat mateřskou a rodičovskou dovolenou do doby rozhodné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA