Dana Divišová
26.11.2020 22:07
Tak já si myslím, že malé obchody by měly fungovat ve stejném režimu jako velké. Při téměř 25% pozitivních osob denně je nálož viru ve společnosti pořád velká. Dám příklad. Můj vnuk chodil do školky týden, pak negativní test, dále jen jeden den a 10 dní karanténa. Neumím si toto představit ve školách. Hlavně, aby měl potom kdo učit. Jsem společenský člověk a moc mi chybí posezení nebo výletování s kamarádkama. Ale bojíme se navzájem, přece jen v našem věku onemocnění neprobíhá lehce. Jeden můj kamarád po plicní ventilaci už téměř tři měsíce marodí a kamarádku trápí čtyři týdny covidový oboustranný zápal plic. A všichni víme, jak vypadá setkávání v restauracích. Všichni už se na ta velká setkání těší. Obzvlášť kolem Vánoc. Nechtěla bych o rozvolňování rozhodovat, při otázce někde na netu jsem četla skóre účastníků 50:50. Hlavně návštěvy v sociálních ústavech jen s testem. Oni si to ti staroušci zaslouží. Měli brát ohled také na zdravotníky, abychom je sami svojí nezodpovědností zbytečně nezatěžovali. A taky nikdo přece netoužíme po tom, aby před námi okolí státy zavíraly hranice. Viděla jsem to v polovině září v příhraničí.
Eva Mužíková
26.11.2020 19:41
Také si myslím, že je to brzo.,, na ČT 3 se nedívám, mám spoustu jiných možností jak se zabavit.
Hana Řezáčová
26.11.2020 19:35
Pane Mikušo, údaje o chřipce naleznete na stránkách Státního zdravotního ústavu. V sezóně 2018-2019 bylo hlášeno 996 tisíc případů chřipky, úmrtí v souvislosti s chřipkou (tj. počet úmrtí, kdy chřipka byla vyvolávající příčinou - tj. pokud by nedošlo k onemocnění chřipkou, nedošlo by k následnému úmrtí) bylo cca 1500 ... Chřipka jako primární příčina smrti je uváděna každoročně u několika desítek osob ... Chřipka 2020 bude samozřejmě zanesena do statistik později ... PCR testy jistě nikdo nemanipuluje a počty zemřelých se doplňují postupně, jak přijde hlášení z krajů - normálně se statistiky zpracovávají za delší období, až jsou čísla jasná a ne každý den ...
Irena Mertová
26.11.2020 18:13
Pokud vím, tak chřipková sezona začíná obvykle po Novém roce? (16:47)
Věra Ježková
26.11.2020 16:57
Pane Soukupe, nikomu nic nekazím, ani vám. Sedím doma, na ČT3 se nedívám, neboť jsem si ji ani nenainstalovala, chodím ven a bavím se, jak jen můžu. Nechci, aby se položila ekonomika. Především ale nechci, aby umírali lidé kvůli nezodpovědnosti jiných.
Václav Soukup
26.11.2020 16:12
Vůbec nepochopím lidi, kteří si nepřejí rozvolňování ! To chcete aby se ekonomika definitivně položila ? Seďte klidně doma, dívejte se na ČT 3, ale nekažte to nám, kteří chtějí žít normální
život !
Věra Ježková
26.11.2020 10:05
Také to považuji za poněkud ukvapené. Obávám se, že za chvíli budeme tam, kde jsme byli nedávno. :-(
Ema Kessner
25.11.2020 23:08
Všechno se otevře, hlavně hospody, a na Vánoce budeme zase všichni nemocní, v lepším případě. Proč tak pospíchat? Okolní státy to nedělají a taky to vydrží.
Hana Řezáčová
25.11.2020 20:37
Pane Mondelka, v malém obchůdku je málo lidí, to je pravda, ale nedá se na to takto dívat ... Jde o omezení pohybu lidí - malých obchodů a různých provozoven jsou po republice tisíce, pokud by byly otevřené, desetitisíce zákazníků by se daly do pohybu a chodily tam a zpět, prostě kmitala by masa lidí (taky se musí do obchodu nějak dostat - MHD, autobus, vlak) - proto jsou tyto obchody (ne potraviny) zavřeny, aby prostě lidi seděli doma - se starýma botama se dá chvíli vydržet, bez rohlíků by to bylo horší :-) Na infekční choroby obecně platí buď očkování (vakcínu nemáme), léky (nemáme) a karanténa - to je to jediné, co nám teď může pomoci- tj. co nejméně někam chodit a potkávat se ...
Tomasek Mondelka
25.11.2020 17:48
Obchody se vším bych otevřel restaurace ne vždyť v obchodech s jídlem je víc lidí než v malém obchůdků s botama a nebo s oblečením ani nechápu proč to zavírali to je pouze můj názor !!
Načíst starší příspěvky