Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Hanz Jirak
16.12.2020 15:51
já mám z vánoc jen deprese. předevčírem bych si to hodil. naštěstí manželka odejela tak se na pár dní srovnám. co bude příští týden je ve hvězdách
Jana Hošková
16.12.2020 14:06
Po letech vaření, pečení, smažení, uklízení a nevím co ještě dalšího mne to už nebere a s radostí bych se taky plácla někam pod palmu a měla klid...letos poprvé jsem nepekla naprosto nic, protože vím, že když něco upeču, taky to sním, jelikož nejsem disciplinovaný jedinec. Ani nevím, jak to provedeme letos s návštěvou dětí...máme se setkat a předat si dárky někde v parku ???
Zdenka Soukupová
16.12.2020 13:34
Asi i u vánoc platí "všeho s mírou". My žádné velkolepé venkovní osvětlení neděláme. Jen pár decentních světýlek na tújku před vchodem. Doma pár větviček a svíček. Takové ty přezdobené americké vánoce se mi nelíbí. Souhlasím s Janem 9.03.
Jan Ciprys
16.12.2020 09:03
Lidi vzpamatujte se dnešní Vánoce už nejsou ty tradiční které si pamatujeme z dětství a z minulosti.Dnes je to jen o komerci.V září se vracíme z pobytu u moře a v marketu na vás vykukují Mikuláš s Čertem. V říjnu se obchody předbíhají ve Vánoční výzdobě.Tak se potom nemůže nikdo divit že se u člověka ztrácí smysl Vánoc.Další věc jak rychle dovedeme kopírovat nejsme sami sebou proč musím mít to co má soused?Veselé Vánoce.
Magda Škodová
16.12.2020 07:53
Tak já jsem asi muž... Vánoce jsem měla ráda když byly děti malé, později že to byla taková dovolená navíc a dnes je to sice sváteční, ale takový obyčejný prodloužený víkend. Někdy mám pocit, že si v naší obci udělaly parkoviště kamiony vánoční coca coly...
Daniela Řeřichová
16.12.2020 07:39
Jestliže se manželé neshodnou na tom, jak prožít Vánoce, tak se asi neshodnou i na jiných věcech. Nedovedu si takové soužití představit.
Soňa Prachfeldová
16.12.2020 00:19
Pravdivý článek.
Marie Faldynová
15.12.2020 21:53
Co s manželem, který nechce slavit nic? Je to na mě, jaký si to udělám, takový to mám :-))
Antonín Nebuželský
15.12.2020 19:16
Asi nejsem moudrý muž. Zjistil jsem na sobě to "stářím se nemoudří"...
Marta Novotná
15.12.2020 18:39
Extra úklid před vánoci nepěstuji, uklízím průběžně, takže dům stačí dozdobit a to nijak výrazně. Pár truhlíčků chvojí, šišek a jmelí za okna, na jedno okno do ulice řetěz svítících hvězdiček, na jeden stříbrný smrček na zahradě taktéž řetěz světýlek, doma pár ozdobiček na řetízcích zavěšených na záclony a okna, svícny do skleniček na nožce s živými květinami a chvojím na každý stůl, vánoční pečivo pro voňavou pohodu a vánočky k čaji s rumem . Sejde se rodina, a známí podle nálady a chuti se zastaví na pár slov a vánoce i letos proběhnou kolem nás ani se nenadějeme :-) a bude tu Nový rok. Doufejme,že lepší než ten letošní :-)
Načíst starší příspěvky