Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Vladislava Dejmková
9.12.2020 16:43
Zajímavá výstava, pro někoho i inspirace. Mám kamarádku, která má pletení různých košíků a dalších věcí jako koníčka. Občas se něčím pochlubí. Naposledy proutěnou velikonoční dekorací před domem.
Věra Ježková
9.12.2020 15:56
Moc vám děkuji. :-) Jitko, ráda tam s tebou půjdu. Je to mé nejoblíbenější muzeum. Už mám výstavový absťák. Danko, dobrý. Karel IV. mě nenapadl.
Naděžda Špásová
9.12.2020 14:26
Krásná výstava, proutěné věcí mám ráda, hezké fotky. :-)
Anna Potůčková
9.12.2020 12:29
Moc hezké fotky a určitě to byla hodně zajímavá výstava. Morkovice máme od nás jen pár km, a tatínek v restitucích m.j. získal zpět pole svých rodičů, na které se právě pro Morkovice pěstovalo proutí. Zda je tam dodnes netušíme, po smrti rodičů jsme nejen toto pole prodaly jednomu zájemci o polnosti.
Dana Puchalská
9.12.2020 12:25
Moc hezká výstava Věrko. Ano, košíkářství má v naší zemi opravdu dlouhou tradici. Vždyť i Karel IV. pletl košíky.
Jan Zelenka
9.12.2020 11:01
Řemesla byla ve středověku na vysoké úrovni. Bohužel, civilizační vývoj je postupně vytlačuje. Věrko, moc pěkně popsáno a nafoceno. Na Slovensku jsem viděl košíkáře při práci a byl to zajímavý pohled.
Jitka Hašková
9.12.2020 10:30
Věro, moc děkuji, je to krása. Až se tam budeš po otevření znovu chystat, půjdu s tebou. Mám to blízko a nevím o tom, co je tam za krásy.
Jana Šenbergerová
9.12.2020 10:04
Věro, umíš skvěle prezentovat různé zajímavé výstavy. Košíkářské výrobky se mi moc líbí. I z těch tvých fotografií bych si nějaké vybrala. Díky!
Jana Hošková
9.12.2020 09:35
Tak jsem se zas trochu poučila, díky, Věrko. V tomhle muzeu jsem ještě nebyla...vlastním sice pár proutěných věcí a dva košíky, které ještě občas i používám, ale do tohohle pletení bych se asi nepustila, i když moc obdivuji šikovnost těch, kteří to umějí...
Zuzana Pivcová
9.12.2020 09:31
Moc se mi líbí, že si vždy dokážeš najít a pak navštívit zajímavou a dost atypickou výstavu. A pak ji samozřejmě fundovaně představit. Letohrádek je moc hezký, i když jsem v něm vlastně byla jen jednou, a to bylo před několika lety na jedné z módních přehlídek i60. Díky, Věrko.