Ilustrační foto :pixabay. com
Ježíšek
27. 12. 2020
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
28.12.2020 22:43
Měl jsem to podobné. Večer jsem otevíral vždy okno, aby mohl dovnitř. A u stromku byla pak zima. Byl jsem tradicionalista a dědu Mráze, ani Santu jsem nesnášel.
Marie Doušová
28.12.2020 10:47
Hani, máte pravdu hodně malých dětí věří na Ježíška a hlavně se těší od něj na dárky,ale přijde doba ,kdy se dozvědí pravdu a přesto se na Štědrý den těší,že bude něco pod stomečkem. Vždyť i my dospělí máme v sdríčku stále Ježíška ,který nám rukou našich bližních dává dárky pod stromeček. Je to česká tradice a věřím ,že ještě dlouho vydrží.
Dana Divišová
27.12.2020 21:09
Do dnešního dne si pamatuji okamžik, kdy mi maminka prozradila, že Ježíšek není a dárky kupují rodiče. Bylo to v první třídě a maminka měla obavy, aby se mi děti nesmály. Moje vnoučata věřila na Ježíška do 10 let. Ta od dcery ještě věří i na Santa Klause, protože mají doma anglické Vánoce. A u babičky české. Horší je, když se jdeme s vnoučky do kostela podívat na jesličky a pak jim mám vysvětlit, jak ten Ježíšek přinese večer dárečky.
Zuzana Pivcová
27.12.2020 19:26
Moc dlouho jsem na Ježíška nevěřila, tedy na toho, který přichází s vánočními dárky. Ale na obdarovávání věřím samozřejmě dodnes. Díky, Hani.
Anna Potůčková
27.12.2020 11:38
Také jsem velmi dlouho věřila na Ježíška, který vždy něco provedl v mé nepřítomnosti, nepozornost, v mém hlubokém spánku apod. Mně iluzi o tajemném Ježíškovi sebral samotný kněz v hodinách náboženství. Mamince hned jak jsme z něj přišly tak jsme jí řekly že nám lže, a po nás chce pravdu. Maminka samozřejmě chtěla vědět kdo nám to řekl, a když jsme řekly kdo, tak při první příležitosti jak tohoto kněze potkala v autobusu mu řekla, že jí pokazil radost z naší víry v Ježíška. Onen kněz prý se tomu snad velmi smál. Chodil k nám i do rodiny za babičkou snad každý měsíc. Je to spousta let, ale tu jeho kulatou usměvavou a veselou tvář vidím stále. Jeho příjmení Veselý mu k jeho povaze přímo sedělo. Věřící jej měli ve velké oblibě.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci