Lenka Kočandrlová
13.1.2021 19:10
Já jsem zrovna z těch,co je jim dotek cizí osoby dost nepříjemný.Takže nepřipadá do úvahy masáž,to jsem zažila jednou v životě a bylo to tak protivné až nepříjemné,že jsem si jen říkala,aby už byl konec a nikdy více.Sahání po hlavě u kadeřnice strpím jen se sebezapřením,a na dotyky kosmetičky jsem si dost dlouho zvykala,než jsem to vydržela bez vnitřního odporu. Já se taky dotýkám jen mi milých a známých lidí,když už. A rozhodně si nemyslím,že mám smutnější život než někdo,kdo pořád osahává/je osaháván kdekým.
Iva Lišková
13.1.2021 10:02
Jak sladká je pusa od čtyřleté vnučky, když ještě nebyla covidová doba...Ještě že manžel smí!
Soňa Prachfeldová
13.1.2021 08:17
Každý ví , nebo by měl vědět, co je příjemné a co už až dotěrné. Milenecke a dětské doteky patří mezi. nejlepší. Nepříjemný je pocit, když někdo poda ruku lepkavou, studenou, to je požitek.
Jiří Dostal
12.1.2021 12:12
O vztahu dospělých k tělesným dotykům vypovídá nikoliv druhořadě bezstarostné či problematické dětství se specifickou mírou psychické deprivace.
Článek jde zábavně po povrchu tématu, paní Šenbergerová poukázala správně.
Věra Ježková
12.1.2021 08:45
Děkuji za hezký článek.
Martin Vrba
12.1.2021 06:21
Doteků existují desítky druhů, mezi ty příjemné, na které si pamatuji dodnes, patří první nesmělá pusa od spolužačky v 9. třídě, . . . . . . . pak to nekonečné líbaní s mou budoucí ženou v půl druhé v noci při čekání na noční autobus na Náměstí lidových milic, který nakonec nepřijel, a my v tom pokračovali cestou noční Prahou až domů, kde kolem nás kroužila „ovíněná“ paní a neustále nás okřikovala, že je to neslušné, že se prý dnes líbají jen blbci, jako je Husák a Brežněv. Mezi ty velice krásné doteky patřily o několik později ty, když jsem se naklonil nad „Husákovy děti“ - zapsané pod mou správu (mimina) a nechal se od nich „kopat“ a „fackovat“ do obličeje nožičkami a ručičkami - a oni se při tom zajíkaly smíchy - nezapomenutelná masáž. Pak existují i doteky pro normálního chlapa velice nepříjemné a uvedu jeden příklad za všechny, který vede o několik koňských délek před těmi ostatními, a to je prst v zadnici u vyšetření prostaty od doktora. To i takové nakopnutí při fotbale do zadku nebo i vedené z opačné světové strany, pokládám od chlapa za mnohem přijatelnější - mužnější i když za daleko fyzicky bolestivější :) A abych nekončil v těchto končinách tak negativně, tak mezi ty nejkrásnější doteky na světě patří přeci milenecké vzájemné doteky při sexu a tam je povoleno všechno, co je oběma příjemné.:)
Antonín Nebuželský
11.1.2021 20:00
Teď se to zrovna hodí
:-)
Danka Rotyková
11.1.2021 19:19
Dříve jsem bývala dost uzavřená, ale časem se to změnilo. Kolem šedesátky jsem poznala nového nadřízeného. Byl o 19 let mladší než já, ale tak srdečný a milý člověk, že takového jsem za celý život nepoznala. Když se s vámi vítal třeba po 2 týdenní dovolené, bylo to jako přivítání po 20 ti letech. Jeho upřímné doteky nikomu nevadily, naopak.
Daniela Řeřichová
11.1.2021 18:05
Jsou mi sympatičtí srdeční lidé, ale k dotekům jsem ostražitá, do mé osobní zóny nenechám jen tak někoho vstoupit. Odtahuji se od širokých objetí a trpím, když se na mě někdo lepí v tramvaji. Každý to prostě máme nastavené jinak.
Vladislava Dejmková
11.1.2021 17:48
Moje největší překvapení v tomto směru bylo, když jsem přijela na brigádu do tehdejší NDR a v pondělí ráno na začátku směny se její vedoucí vrhal postupné na všechny zaměstnace a líbal je a potřásal každému rukou. Nemohla jsem si na to zvyknout. Asi jsem netýkavka.
Načíst starší příspěvky