Martin Vrba
16.1.2021 12:20
Je to jako se vším, lidé jsou různí, znám „chrápavce“, kteří se dokázali „dochrápat“ až do vysokého věku a jejich „zvuková kakofonie“ zahnala od jejich prahu snad i samotného vládce světa - Covida 19. Pak znám mladé páry, pro které bylo jemné chrápnutí jednoho z milenců (nejčastěji i po trošce alkoholu) budíčkem pro oba, aby pokračovali v ložnicových orgiích a pro druhé to byl okamžitý důvod k rozvodu. Jeden kamarád mi vyprávěl, že se s manželkou pořád hádali, kdo z nich více chrápe. A aby on svá tvrzení proti choti podložil fakty, tak nechal zapnutý nahrávač, který se aktivuje zvukem. Pak už manželce chrápání nikdy nevyčítal a dokud neumřeli, tak si pěkně chrápou až do dnes. Tak to bylo pro zasmání, ale je dobré si s tím dojít do spánkové laboratoře. Jsou ale i lidé, kteří sice nechrápou, ale na chvilku přestávají dýchat a to je ještě horší, protože jsou tiší a chybí to varující chrápání.
Martin Vrba
16.1.2021 12:20
Je to jako se vším, lidé jsou různí, znám „chrápavce“, kteří se dokázali „dochrápat“ až do vysokého věku a jejich „zvuková kakofonie“ zahnala od jejich prahu snad i samotného vládce světa - Covida 19. Pak znám mladé páry, pro které bylo jemné chrápnutí jednoho z milenců (nejčastěji i po trošce alkoholu) budíčkem pro oba, aby pokračovali v ložnicových orgiích a pro druhé to byl okamžitý důvod k rozvodu. Jeden kamarád mi vyprávěl, že se s manželkou pořád hádali, kdo z nich více chrápe. A aby on svá tvrzení proti choti podložil fakty, tak nechal zapnutý nahrávač, který se aktivuje zvukem. Pak už manželce chrápání nikdy nevyčítal a dokud neumřeli, tak si pěkně chrápou až do dnes. Tak to bylo pro zasmání, ale je dobré si s tím dojít do spánkové laboratoře. Jsou ale i lidé, kteří sice nechrápou, ale na chvilku přestávají dýchat a to je ještě horší, protože jsou tiší a chybí to varující chrápání.
Milan Pepo
15.1.2021 14:28
Opět článek, který naprosto, ale naprosto ignoruje mé vědecké pojetí. Chrápání u mužů je NORMÁLNÍ, neboť je zakódováno v naší genetické výbavě. MY MUŽI totiž chrápáním CHRÁNÍME své nejbližší.
Vysvětlím... Kdysi jsa unaven po splnění celodenních pracovních a večerních intimních povinnostech jsem se otočil na bok a ihned usnul. Ráno dočerstva vyspaný jsem se ptal novomanželky jak se vyspala ona. ,,Milííí... ty hrozně chrápeš." Copak to. Za chvíli si začali stěžovat i polohluší sousedé a sousedky, důchodci v našem vchodu. Já za to vážně nemohl. Ono už to bylo u některých na trestní oznámení, že ruším noční klid atd. Nepomáhalo nic. Ani oficiální léky, ani přípravky z televizní reklamy ani babské rady, že spát na břiše ( nemůžu, jsem tlustej, celou noc bych se houpal), ani jakási rada spát ve stoje... no prostě nic. A pak jsem objevil jakousi studii na kterou přišli američtí vědci a na nich nezávisle sovětští a na nich ještě nezávisleji mongolští.
Tak jak to bylo , nebo je s tím chrápáním a ochranou rodiny?
V hlubokém pravěku obsadila pračlověčí tlupa krásnou jeskyni. Takovou jedna plus dvacet. Nájem žádný, ventilace dobrá, topení zdarma. No a když se ti naši prapratátové vrátili večer zmožení celodenním honěním různých srstnatých mamutů a hrochorožců a já nevím čeho ,tak se svalili na hromadu kožešin a hned usnuli a začali příšerně, ale příšerně chrápat. Jednou za hluboké noci šel kolem té jeskyně obrovskej, chlupatej pramedvěd. Kouká na tu jeskyni a povídá si: ,,Pane, jo, to je jeskyně, to by byl bejvák..." Jenže najednou... z jeskyně se ozvalo hromové ,,Chrrr!!! Chrrrr!!! Brrr!!! Chrrr!!!" To jak ti naši praprapradědové chrápali. A to si představte, že ozvěna to ještě umocňovala.
Medvěd se smutně podrbal chlupatou prackou za chlupatým uchem a povídá si smutně: ,,Do pr..., taková krásná jeskyně a už je obsazena." A táhl dál. Takže tak.
Tedy milé dámy. To chrápání máme vskutku geneticky zakódované. A když váš miláček nehorázně chrápe, tak vás tím jen chrání. Protože věřte, že je lepší bejt ráno nevyspaná, než sežraná jeskynním medvědem. ;-)