Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Danuše Onderková
12.8.2021 08:17
Opravuji, nebyl to primář, ale docent Smečka.
Danuše Onderková
12.8.2021 08:13
Dioptrie jsem si nechala odstranit, abych nemusela nosit brýle na dálku i na čtení. Na čtení 7,5 a do dálky 6 dioptrií. Primář Smečka se mne před vyšetřením ptal kterou vadu odstranit, pokud nepůjdou obě. Měla jsem štěstí a obě vady mi odstranil najednou. Jsem naprosto spokojená. Dcera má zákrok za sebou 25 let, trochu jinou metodou (bolestivější) dnes na řízení už má 1 dioptrii. pane Doležal nevím jak je to dnes, technika jde stále ku předu, ale dceři řekli, že do 18 let je oko ve vyvinu a tudíž operace nedělají. Tak musela čekat. Ale možná je dnes situace jiná.
Martin Doležel
6.5.2021 08:37
Předpokládám, že laserová operace je vhodná pouze pro dospělé..našemu synkovi odhalili ve studiu Fovea - https://fovea.cz/ krátkozrakost, tak jsme si právě říkali, jestli by to nešlo řešit touto operací..no při příští návštěvě se na to musím zeptat
Marie Faldynová
16.2.2021 11:22
Kamarádka silně krátkozraká si nechala s odstraněním šedého zákalu zmenšit i dioptrie a s výsledkem je nadšená. Ze silné krátkozrakosti zůstaly jen slabé brýle, které ani nenosí pořád.
Věra Halátová
15.2.2021 17:44
Operace šedého zákalu se dělá laserem? To nevím. Byla jsem poučena, že čočka se odsaje a nahradí umělou čočkou. Oční čočka za cca 50 tisíc mi nebyla doporučena - to bych nemusela mít brýle na čtení, protože už mám nějakou vadu na sítnici. Byla mi implantována čočka, se kterou vidím i teď na písmenka na monitoru počítače. Musím mít brýle jen na čtení malých písmenek. Laserová operace vrozené oční vady je, zřejmě, něco jiného. Moje známá našetřila dceři X tisíc, aby dcera nemusela nosit brýle. Operace se nějak nezdařila, dcera musí nosit brýle opačné - nevím, byla dalekozraká, teď je krátkozraká. Prostě zbytečně bych do sebe nedala řezat ničím ani laserem. Výměnu očních čoček zakalených šedým zákalem - jela jsem na to se strachem, ale mladí lékaři jsou nesmírn šikovní. Vidím skvěle a nemám žádné problémy.
Jana Šenbergerová
15.2.2021 15:36
Podstoupila jsem operaci šedého zákalu na obou očích, ale bez korekce dioptrií. Čtu bez brýlí, ale potřebuji brýle na dálku a druhé při práci s počítačem, při vaření, nebo stříhání nehtů na nohou.
Danka Rotyková
15.2.2021 14:54
Chtěla jsem se nechat operovat, abych se zbavila brýlí. Bohužel mi lékař operaci nedoporučil. Mrzí mě to.
Věra Ježková
15.2.2021 13:53
Laserem jsem se nechala zbavit šedého zákalu na jednom oku; tím i části dioptrií. Ostatní dioptrie odstranit nechci, protože chci nosit brýle.
Dana Hošková
15.2.2021 11:38
Užitečný článek. Děkuji.