Ingredience :
30g čerstvého zázvoru, 50g másla, 30g cukru, 2 plné lžíce medu,50g sezamových nebo slunečnicových semínek, 125g mandlových lupínků
Postup :
Asi 30g čerstvého zázvoru oloupeme a jemně nasekáme. Na pánvi rozehřejeme asi 50g másla, 30g cukru /není nutný/ a dvě plné lžíce medu.Postupně přidáváme sekaný zázvor, asi 50g sezamových nebo slunečnicových semínek, můžeme je i namíchat, a 125g rozdrcených mandlových lupínků. Restujeme a mícháme asi 5 minut. Mezitím předehřejeme troubu na 200 st. C a na plech vyložený pečícím papírem /důležité/ děláme voňavé hromádky kávovou lžičkou. Pečeme dozlatova 8-10 minut. Je to cukroví, které se dá zdravotně obhájit a svou sladce pikantní chutí vás příjemně překvapí.

Mandlové florentýnky se zázvorem
2. 12. 2012
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 26. týden
Začalo léto, lidé odjždějí na chaty, chalupy, na dovolenou k moři. Ve vědomostním kvízu si připomeneme některé přímořské oblíbené destinace. Tento týden to bude Chorvatsko.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Co pro vás znamená mít důchod „pod kontrolou“?
Mít jasno, kdy a kolik mi přijde peněz
Možnost si kdykoliv vybrat jen tolik, kolik zrovna potřebuji
Nemuset řešit složenky – platím jednoduše z účtu
Vědět, že se o své finance postarám i bez nutnosti kamkoliv chodit
Mít někoho, kdo mi poradí a vše vysvětlí
Tohle pro mě není důležité – zůstávám u hotovosti