Elena Valeriánová
16.3.2021 19:55
Mně osobně se zdá tato úvaha taková plytká. Tak jako i dřív se lidé stěhovali, odcházeli za prací, za lehčím živobytím, tak je to i nyní. Mladí lidé mají jiné, rozsáhlejší možnosti, než měli lidé třeba v 19. století, ve 20. století, než měla naše generace. Ale také i tehdy v dávných dobách odcházeli přes velkou louži, hledali nejen živobytí, ale i smysl života. Tak je tomu i dnes. Ale je spousta dnešních mladých lidí, kteří nedají dopustit na své rodiště, na svou vesnici, na svůj kraj. Hrdě se hlásí ke svým kořenům i když se může zdát, že je mají poněkud málo zakořeněné. Ne, tato úvaha se mi fakt nelíbí.
Marie Doušová
5.3.2021 10:40
Hano, pro mě staré a krásné stromy vždy něco vyprávějí a já jim naslouchám a obdivuji jejich krásu a důstojnost staletí. Moc hezké fotky a článeček , dík.....
Alena Vávrová
4.3.2021 22:42
Hezky ses, Haničko, nad těmi stromy a nad jejich i nad lidskými kořeny zamyslela. Stromy mám ráda a ráda je i fotím.
Marie Faldynová
4.3.2021 19:51
Já bych řekla, že za prací putovali už naši dědečkové a rodiče, i když někdo převzal po rodičích řemeslo, nebo statek. Rodina pohromadě má své výhody i nevýhody. Bratr na druhém konci republiky je trochu daleko...
Helena Přibilová
4.3.2021 17:20
Také mně se líbí tato úvaha. Ze své zkušenosti mohu potvrdit, že čím víc člověk pozná cizích zemí, tím víc si váží té své a uvědomuje si, kde jsou jeho kořeny.
Soňa Prachfeldová
4.3.2021 17:09
Obdivuji staré hrdé stromy. Mnoho mladých až zestárne, budou též hledat své kořeny , se domnívám.
Marie Seitlová
4.3.2021 15:27
Zajímavá úvaha o kořenech, líbí se mi. Ale i ty stromy mají někdy pokřivené kmeny nebo větve.
I ty se musely někdy přizpůsobit, tak jak se musí i lidé.
Naděžda Špásová
4.3.2021 14:11
Taky jsem psala o stromech v článku před tebou, u těch lidských kořenů máš pravdu, zapouštět někde kořeny už není IN, v módě je pendlovat sem a tam.
Jan Zelenka
4.3.2021 10:38
Moc pěkná úvaha i přehlídka krásných stromů. Jen kdyby mohly vyprávět!
Anna Potůčková
4.3.2021 10:14
Skvělá úvaha! Jsem si vědoma svých zapuštěných kořenů u nás na Moravě a stejně tak jsem měla kořeny zapuštěné v práci, kde jsem byla víc jak 3 desetiletí. Jo, stromy kdyby mluvily, to bychom se asi dověděli věcí.....víc jak v hodinách dějepisu
Načíst starší příspěvky