FOTO: Jaroslava Handlová
Po stopách historie, ale i jiné zážitky (7. díl)
9. 3. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Přibilová
9.3.2021 11:14
Paní Jaruško, děkuji za další krásné pokračování seriálu o Sardinii. Nuragy jsou obdivuhodné památky na minulost tohoto ostrova a patřily k našim největším zážitkům z cesty po Sardinii. "Logudoro" skutečně znamená „zlaté místo“ (takto je to v poitalštěné formě, v sardštině je to „Logudòrolu“) a z geografického hlediska tento výraz odpovídá oblasti v centrální a severní části Sardinie, kde se dodnes mluví logudorským dialektem sardštiny (il logudorese). Je to historické označení a hranice této oblasti nejsou přesně stanoveny. Centrem je město Ozieri v dnešní provincii Sassari. Můj manžel je vášnivý linguista, mluví italsky a na Sardinii se bavil italsko-sardsky s majitelem jedné restaurace. Sardština (il sardo) je živý jazyk, kterým v různé míře dodnes hovoří 1 350 000 osob a je dnes na Sardinii vedle italštiny uznán jako oficiální jazyk.
Eva Mužíková
9.3.2021 10:04
Měly jste ten váš zájezd opravdu dobře připravený, tolik zážitků. / včetně "ztráty" mobilu. Já ten svůj jednou vytratila v louce... musela jsem požádat sousedku aby mne asi za dvacet minut než se na louku vrátím začala prozvánět. Vyšlo to, to bylo radosti..
Zuzana Pivcová
9.3.2021 09:12
Krásné putování. Ale ztratit v cizině mobil, to by bylo špatné. Jsem i po té delší době ráda s Tebou, že to dobře dopadlo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci