Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Elena Valeriánová
14.3.2021 14:34
Hezké modely, jen jsem je už velmi dlouho na žádných dětech neviděla.
Marie Pudichová
14.3.2021 13:56
Pletu i háčkuji ráda. Ale maličké vnoučky už nemám, takže se soustředím na spodní část těla, ponožky a papuče. Teď mně drží papuče...
Jana Kollinová
14.3.2021 12:07
Článek je pro mě vzpomínkou na minulost, na maminku. Pletla, šila, háčkovala a z mála vytvořila dokonale funkční oblečení.
Marie Ženatová
14.3.2021 11:19
Dříve jsem šila, háčkovala, pletla, dělala tapisérie, drhala - snažila jsem se to všechno naučit děti, pak i vnoučátka... Teď je na mnohé ruční práce velmi nadaná moje 18letá vnučka, kterou jsem jen před léty naučila plést hladce a obratce a upletla jen začátek šály a od té doby dělá obdivuhodné věci - vyhledává si sama popisky na internetu*... Její kamarádku z Gymnazia poznávám hlavně podle upletených šál a čepic... Já sama už mám horší zrak a tak relaxuji hlavně u pletení ponožek...
Jana Hošková
14.3.2021 10:49
Šila jsem, pletla i háčkovala - když mi jednou mou ani ne dvouletou dcerku vzali do nemocnice, ze zoufalství, abych se uklidnila (tenkrát se matky do nemocnic nebraly ani s velice malými dětmi), jsem upletla nebo snad uháčkovala, ani si to už radši nepamatuju, dva kabátky i s kapucemi pro obě dcerky...a ta práce mi trochu pomohla.
Anna Potůčková
14.3.2021 10:44
Moje mladší dcera háčkuje také a ze všeho nejvíce a nejraději nádherné hračky. Někteří z Íčka je vidí skze mně na FB. Já raději pletu než háčkuji, také jsem vyšívala, dělala v mládí Tapico apod. Mám moc ráda rukodělné tvoření a líbí se mně to.
Vladislava Dejmková
14.3.2021 09:03
Kdo si chce vyzkoušet třeba po letech háčkování, najde spoustu inspirací a návodů na různých českých i zahraničních webech. Není nutné hned začínat se svetříkem nebo kabátkem. V této době se hodí malým parádnicím třeba háčkovaná jarní čepička nebo roztomilá kabelka. Problém u háčkovaných věcí je, že nejsou příliš praktické na praní. A tak dnešní maminky spíš preferují oblečení, které se dá hodit do pračky a pak do sušičky.
Olga Škopánová
14.3.2021 08:53
Krásné kabátky já jsem v době covidové začala šít oblečky na panenky Barbie a je to úžasný relax.
Daniela Řeřichová
14.3.2021 08:27
Nejsem trpělivá a zručná. Obdivuji rukodělné výrobky třeba na jarmarku, ale háčkované věci jsem nikdy nemusela.