Lenka Kočandrlová
27.4.2021 15:16
No,spíš mlaďoši používají termín "oldšůlové". A zde zmíněný hit o nějaké japonečce: tak to neznám,nebrali mě čundráci,válet se pod širákem nene.Já od 15 jezdila na chalupu a tam jsme si užívali popíjením ve vesnické hospodě (objev kofoly s rumem...),poslouchali jsme Hlas Ameriky a cizí skupiny,byla nás docela velká parta, užili jsme si ,ano i na tancovačce jsem několikrát byla a tehdy byla hitem Una Paloma Blanca a My jsme hoši z pohraničí....
Zdenka Jírová
26.4.2021 23:51
Velmi vtipný a úsměvný článek. Mám 14 letého vnuka, tak jsem zvědavá, jak bude holky balit on. Zatím s námi mluví normálně česky a o holkách zatím nemluví. Ale kde by je taky v dnešní době měl, chudák, balit, když do školy nesmí, školu a spolužáky má v Praze a on bydlí na pražském venkově, kde může tak maximálně na zahradu. Nemá to ta dnešní mládež lehké. Nás balili kluci na kytaru v parku nebo na odpoledních "čajích". Kde ty loňské sněhy jsou! Japonečku poslouchám už jen na CD.
Martina Růžičková
26.4.2021 20:40
Vtipný článek. Já bych ke své vnučce občas potřebovala překladatele :-D. |
Japonečka je moc krásná.
Zdenka Soukupová
26.4.2021 09:34
Jo, Japonečka. Dodnes si ji s kamarády při setkání zazpíváme (tedy snad to zase brzy půjde, až se rozvolníme...). Ale každá generace má asi jiné priority, s tím se musíme smířit, i když mi to někdy dělá trochu potíže. Moc hezký článek.
Libor Farský
26.4.2021 07:47
Mám radost, že je nás v milých vzpomínkách na Japonečku na íčku víc, díky za moc hezký článeček. Kytaru mám stále na očích na zdi místo obrazu, než zvadne sakur květ...
Zuzana Pivcová
25.4.2021 19:33
My jsme nejvíc brnkaly na kytaru na střední škole. Já dávala přednost těm tehdejším moderním "popíkům", zatímco moje spolužačka milovala právě trampské. A Japonečka byla mezi nimi a moc se mi líbila.
Alena Švancarová
25.4.2021 12:01
Jejda Japonečka moje jedna z nejmilejších a když vzal kluk do ruky kytaru i kdyby byl jak Quasimodo.......
Anna Potůčková
25.4.2021 10:51
Japonečku jsem měla a mám moc ráda. Nesčetněkrát jsme ji zpívali u opékaní buřtů, nebo jen tak u ohníčku. Měli jsme díky těmto krásným písním také krásné mládí. A vesnické tancovačky jsem měla moc ráda, a nevynechala ani jednu, pokud jsem nebyla nemocná. Na té první jsem se dokonce zamilovala do tanečníka až po uši, a dodnes jsme velcí přátelé a na onu tancovačku vzpomínáme oba moc rádi.
Marie Faldynová
25.4.2021 10:36
Opravdu žijeme v jiném světě, který tu a tam nechápu. Jakou funkci má v dnešní době ohníček a písně s kytarou netuším. Já to pořád ještě miluji, ale mladí mají s sebou stále nějaký zdroj hudby o jejíž kvalitě pochybuji.
Věra Ježková
25.4.2021 09:30
Bezva. Pobavil jste mě. Děkuji. Japonečka je krásná.
Načíst starší příspěvky