Čím je žena starší, tím více rozumí mužům. Mohou za to hormony
Žena své změny v životě dokáže přijmout s noblesou. FOTO: Pexels

Čím je žena starší, tím více rozumí mužům. Mohou za to hormony

26. 5. 2021

Když žena stárne, ubývají jí ženské hormony a to přináší jev, o kterém se málo mluví. Mnohé dámy začnou chápat muže více než dříve. Začnou si s nimi více rozumět. Muži se v jejich vnímání mnohdy dostávají do pozice kamarádek.

psychika vztahy a sex
Hodnocení:
(4.5 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Švancarová
Souhlasím s panem Nebuželským a paní Skopanovou.
Hans Jirak
Já to tak nevidím a s tím porozuměním je to čím dál horší
Antonín Nebuželský
Pořád to tady máte. Takže, nejsem si tím tvrzením v nadpisu jist. Jenže, co já vím :-)
Jitka Caklová
Plně sdílím příspěvek Jany v 09:30. Sama sobě se líbím a s mírem v Duši a lehkým úsměvem sleduji cvrkot těch, kterým se to nelíbí, ale pravda i těch kterým se to líbí. Každý má možnost být sám sebou a není člověk ten, aby se líbil lidem všem.
Olga Škopánová
Tak já bych se i v mých letech pořád líbit chtěla, myslím že být upravená a elegantní by žena měla být až do konce života.
Martin Vrba
Paní Jano: To je typický pohled raka na svět, tomu vůbec nevadí, že se pohybuje často i pozpátku, ale lev to vidí úplně jinak, ten musí stále oslňovat a rvát se o své místo, teprve, když si je jist sám sebou, tak sebou flákne a chrápe, ale jedním okem nenápadně sleduje okolní cvrkot, jinak by ho mladí lvi sežrali.:)
Jana Šenbergerová
Kdo ví o existenci duše, toho stárnutí těla z míry nevyvede. Zatím jsem na stáří objevila pro sebe více kladů než záporů. Stejně staří muži mi dlouho připadali nezralí, od určité doby zase mnohem starší, než doopravdy byli. Každý to máme nastavené jinak i bez hormonů. Faktorů, které ovlivňují naše vnímání věku je mnohem víc. Nevidím žádný důvod trápit se nevyhnutelným. To, že má někdo potřebu nahodit make up a jiný ne, je v tom případě pochopitelné. Stejně jako to, že někdo dá přednost mladici a jiný stařence.
Věra Ježková
Nebo zkušenosti.
Antonín Nebuželský
Nějak jsme odešli od toho 60+. Nečetl jsem pečlivě, ale ženy po padesátce považuji, a doufám, že nejen já, za dostatečně atraktivní. Tak se děvčata i nadále snažte být pro nás krásné. Na rezignaci čau dost ?
Eva Kopecká
Článek je tak trochu i o tom, že s přibývajícím věkem získáváme taky pro ledacos nadhled. Už se křečovitě nehlídáme, zda jdeme ven vybavené od A do Z dle poslední módy. Už můžeme klidně říct svůj názor a obhájit ho. Už se nenecháme nacpat tam, kde být nechceme. Prostě si spokojeně žijeme. Ať se nám to líbí nebo ne, stárneme. Ono dost dobře nejde, aby mi bylo pořád po dobu deseti dvaceti let čtyřicet. Šedesátka přišla, aniž jsem ji zvala, ne že bych měla až takovou radost, ale na druhou stranu, jsou i tací, kteří tuhle šanci nedostali. A už tu dávno nejsou. Zvolnit tempo, zklidnit se, křečovitě a nesmyslně se nesnažit o nemožné. Umět odpočívat. Dovedu pochopit pány, že jim dělá dobře chodit s mladší partnerkou nebo s ní žít. Přijde doba, kdy vedle stejně starého muže začneme stárnout jaksi rychleji. Samozřejmě je byť udržovaná a akční šedesátnice pořád v nevýhodě se srovnáním se čtyřicátnicí, třicátnicí. Kdo by vedle sebe nechtěl mít pohlednou mladou partnerku. Od té neuslyší Pepo, zavez mě na nákupy a co já vím kam ještě. On jede, že musí, nevydržel by s ní, s babou protivnou, tak sedí v autě před hřbitovem, před nákupním centrem a je na něm vidět, že by jí nejradši přinejmenším aspoň ujel. Na druhou stranu upřímně řečeno, být single třicítka, čtyřicítka, fakt bych se nedala do kupy s mužem o třicet let starším...Co si pánové myslí, že na nich ty mladé pěkné ženy vidí? Čtyřicátnici, která se třeba klidně ve dvaceti mohla zamilovat do mladě vypadajícího padesátiletého, si neumím představit vedle sedmdesátníka. To skutečně ne. Jsou to výjimky a jsou to účelové vztahy. Ve svých šedesáti bych tedy měla dělat partnerku devadesátiletému? Vyhovuje mi, když stejně starý přítel přijde a odejde, vidíme se dle domluvy, až ho to přestane bavit, sama být umím, nemám s tím problém. Zkrátka v tomto přelomovém věku je potřeba být rád, že jsem samostatný, že mám nějaké fajn lidi kolem sebe, že zvládám práci nebo že vyjdu s důchodem, mít malé splnitelné reálné cíle, těšit se z nového dne, a tak dál....Žena, která se v sedmdesáti zmaluje a vyjde na lov, je prostě trapná. Jasně, že je to na ní vidět. Ale žena, která nesedí doma u televize celé dny a v důchodu při koníčku potká protějšek, s nímž si porozumí, té fandím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%