Foto: autor
Český národ se konečně dočkal…
1. 6. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
2.6.2021 14:33
Všichni jsme tak trochu pokusní králíci, i ti co nás chtějí řídit a být neustále v čele ,se pokouší o to,udělat na nás nezapomenutelný dojem, což se jim bezesporu daří. Každý vědec , hlavně ten, co jen a jen bádá mi připadá trochu jako mimozemšťan a každý má svoji ,ale trochu odlišnou pravdu. Pan profesor nás dokázal i vystrašit ,přesto si myslím že je to dobrý vědec.
Jarmila Komberec Jakubcová
1.6.2021 21:16
Pan prof. Flegr má moc hezkého kocoura Micíka. Také jeho blog je kocourovi zrzečkovi věnován.Jinak je mi sympatický a občas s jeho názory souhlasím - občas mám názor jiný.
Jana Hošková
1.6.2021 20:43
Pan prof. Flegr dělá nesmírně záslužnou práci, a ti, kteří se posmívají, jsou hlupáci. Vždycky si vzpomenu na na vyprávění o Červíčkovi /Červuišovi, Indiánovi - kterého přivezl ze svých cest náš velký cestovatel Frič. Přivezl ho v podstatě proto, aby se pokusil zachránit jeho kmen, který byl zachvácen neznámou nemocí. A jeden z tehdejších předchůdců pana doktora Flegra, parazitolog, přišel tenkrát na příčinu té nemoci.
Jana Šenbergerová
1.6.2021 19:57
Nepochybuji o tom, že to je projekt nejen zajímavý, ale také přínosný. Sledovala jsem počiny pana profesora a jeho názory mi byly sympatické
Hana Řezáčová
1.6.2021 14:42
Ano, i já jsem slyšela o tom výzkumu prof. Flegra ... Dle názvu je vidět, že má kromě vědeckých znalostí, i smysl pro humor ... K článku: Jak "tancovat" mezi a) doporučeními epidemiologů a b) těmi stejnými doporučeními "přežvýkanými" právníky? Podle svého! - nejdu tam kam nemusím a jdu tam, kde vím že můžu ( i bez doktorů medicíny a i bez doktorů práv) - prostoru je všude dost, svítí sluníčko a vypadá, že konečně bude i teplo ...
Zuzana Pivcová
1.6.2021 13:43
Aha, tak ono je to jinak, když jsem psala svůj komentář, ještě jsi tu nebyl.
Zuzana Pivcová
1.6.2021 13:39
Já myslím, že tím titulem označuje prof. Flegr nás všechny. Připomíná mi to někdejší knížku doktora Hnízdila Mým marodům (odvozeno od Mým národům, někdejšího císaře o vyhlášení války).
Jiří Libánský
1.6.2021 13:36
Dr. Flegra znám už asi 5 let. Kdysi jsem v rádiu slyšel rozhovor s naši známou parazitoložkou a její povídání o parazitech mne nadchlo a hned jsem měl o hobby víc. Tak jsem se dostal k Dr. Flegrovi a jeho úžasným přednáškám. Bakterie a viry jsou ze všech parazitujících organismů ti nejrozmanitější a nejzajímavější. S příchodem Covidu přišel i nový neznámý vir z obzvláště neobvyklého kmene SARS a objekt zkoumání laboratoří celého světa, což jsem se zájmem sledoval. Uvítal jsem i možnost očkování proti viru moderním typem vakcín na principu mRNA. Když mi bylo něco o viru nejasné, Dr. Flegr mi to vysvětlil a nebo mi k tomu napsal svůj názor. Profesor Dr. Flegr je světově uznávaný odborník a vede několik vědeckých projektů. Pokusní králíci je jeho podpůrný projekt. Pokusní králíci je databáze dobrovolníků, na které se obrací s různými anketami, aby mohl pro výzkumy své i kolegů nashromáždit statistická data. Když najdu v poště mail, který začíná slovy „Milí pokusní králíci“ je to signál, že Dr. Flegr shání pro svůj výzkum nějaká empirická data a nastal čas, kdy mě věda potřebuje. I já jsem Pokusný králík. Kniha popisuje humorným způsobem práci, perličky, zajímavosti a výsledky práce této laické podpůrné komunity vědeckých výzkumů. Když si najdete Pokusné králiky na netu, je tam formulář, můžete se přidat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci