FOTO: autorka
Jak jsem potkala cvrčka
8. 6. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
8.6.2021 16:40
Hezky napsané, Jano, my takhle každé léto honíme v obýváku sršně, a to máme ve dveřích sítě. Taky se jich bojím. Cvrček nám jednou vlezl do pokoje, když jsme byli na dovolené v Krkonoších. Taky to nebyla žádná krása.
Alena Tollarová
8.6.2021 15:42
Sršňů je letos docela hodně, prožene se kolem mě jako torpédo každou chvíli. Cvrčka jsem viděla jen jednou a to mě na něj ještě upozornila kamarádka. Někde v archivu mám fotku. Venku je teď slyším všude.
Zuzana Pivcová
8.6.2021 13:15
Z hmyzu v panelákovém bytě mám docela obavy. Stačí mi i velká moucha. Hmyz tu začne panikařit a neví, jak se dostat ven. Takže raději nebudu jednotlivé druhy znát. :-D
Libuše Křapová
8.6.2021 13:12
Jani, také teď poslední roky sleduji, co mi to lítá po zhradě. V suchém kmínku smrčku sídlí černý "čmelák" (samotářská neútočná včela), z kbelíku jsem zachraňovala brouka roháče, viděla jsem nádherně nebesky modrého tesaříka, na kytkách mi bzučeli "kolibříci" (můra, jejíž jméno jsem zapoměla), na žluté fasádě se mi často vyhřívají kudlanky. A tak podobně. Včera na výletě na kolech jsme potkali malou užovčičku. Plavala si ve velké louži. Chvilku jsme ji pozorovali a tak si nás také připlavala prohlédnout. Dnes Jindra luštil křížovku, ptal se mne jestli znám motýla nesytku. Neznala jsem, vyhledala na wikipedii a užasla. Ta nesytka vypadá ale úplně jako sršeň. Ale není to sršeň, je to motýl v bezpečném hávu.
Vladislava Dejmková
8.6.2021 13:05
Vidím cvrčka poprvé na této fotce, také jsem dítě z města. Ale mám pár zkušeností se sršněmi, které nám občas sídlí na půdičce chaty. Stačí nedráždit, samy neútočí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci