Bugenvilea. Růžová středomořská krasavice se snaží usadit i v Česku
Bugenvilea je fasciunující rostlina, která pochází z Brazílie. FOTO: Pexels

Bugenvilea. Růžová středomořská krasavice se snaží usadit i v Česku

13. 7. 2021

Keře se záplavou ostře růžových květů, které vypadají jako by byly z papíru. To je jedna z nejobdivovanějších rostlin v okolí Středozemního moře. Turisté si ji fotografují, růžové lístky si suší. A nyní se ji čím dál více lidí snaží pěstovat i v Česku.

květiny zahrada
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Krejcar Stanislav
Nemám nic proti bugenvile na českomoravských zahradách. Tato okrasné rostlina nemá vvá takové protilidské účinky jako je má Bolševník velkolepý, Jenž byl v době před 1sv. hojně zahradníky vysazován jako okrasná parková rostlina o níž se zminuje i uznávaný zahradník Kordes . Pravdou ale také je to, že bolševníků v přírodě je mnoho druhů ale jen pár jich je lidské kůži nebezpečný.
Helenka Vambleki
Hned v první větě článku je velká botanická chyba. To růžové nejsou květy, ale listeny. Vždy tři květy v trsu mezi listeny jsou drobounké žluté, maximálně půlcentimetrové
VANDA Blaškovič
Na Foto dne jsem dala bugenvileu s kvítky, mrkněte, je to překvapení...
Jitka Hašková
Bougainvillea je velmi krásná, hodně jsem jich viděla v Austrálii.
Dana Divišová
Přežila zimu, ale doma ....
Martina Růžičková
Krásná rostlina :-)
Daniela Řeřichová
Bugenvilea je nádherná, viděla jsem ji v Brazílii, ale lépe se jí daří v Tunisu, na Kanárech a jinde, nedaří se jí bohužel v jižních Čechách, alespoň u mne ne. Původ je tak, jak napsala Jana Š.
Svatava Páleníková
Krása. Vždy jsem obdivovala na dovolených v Řecku, Chorvatsku, Itálii a říkala jsem si, jestli by přežila naši zimu...
Jarmila Komberec Jakubcová
Jestli pochází tento krásný keř z Brazilie nevím, při návštěvě této země jsem ji moc nepotkávala, za to na Gran Canarii, Krétě, Tunisu a dalších zemí kvete všude v různých barvách. Zkoušel jsem si keř zasadit na zahradě, ale bohužel přes zimu vymrzl.
Věra Halátová
Pro toho pána Vladimíra Masáka - Redakce si to určitě ověřila. Odkazuji na příslušnou literaturu nebo na internet - Rostliny poprvé popsal v roce 1766 francouzský botanik Philibert Commerçon v Brazílii a roku 1789 byly pojmenovány podle francouzského badatele a admirála Louise Antoina de Bougainville.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%