Bugenvilea je fasciunující rostlina, která pochází z Brazílie. FOTO: Pexels
Bugenvilea. Růžová středomořská krasavice se snaží usadit i v Česku
13. 7. 2021
Keře se záplavou ostře růžových květů, které vypadají jako by byly z papíru. To je jedna z nejobdivovanějších rostlin v okolí Středozemního moře. Turisté si ji fotografují, růžové lístky si suší. A nyní se ji čím dál více lidí snaží pěstovat i v Česku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Krejcar Stanislav
26.7.2021 19:27
Nemám nic proti bugenvile na českomoravských zahradách. Tato okrasné rostlina nemá vvá takové protilidské účinky jako je má Bolševník velkolepý, Jenž byl v době před 1sv. hojně zahradníky vysazován jako okrasná parková rostlina o níž se zminuje i uznávaný zahradník Kordes . Pravdou ale také je to, že bolševníků v přírodě je mnoho druhů ale jen pár jich je lidské kůži nebezpečný.
Helenka Vambleki
17.7.2021 21:07
Hned v první větě článku je velká botanická chyba. To růžové nejsou květy, ale listeny. Vždy tři květy v trsu mezi listeny jsou drobounké žluté, maximálně půlcentimetrové
VANDA Blaškovič
16.7.2021 13:39
Na Foto dne jsem dala bugenvileu s kvítky, mrkněte, je to překvapení...
Daniela Řeřichová
14.7.2021 07:55
Bugenvilea je nádherná, viděla jsem ji v Brazílii, ale lépe se jí daří v Tunisu, na Kanárech a jinde, nedaří se jí bohužel v jižních Čechách, alespoň u mne ne. Původ je tak, jak napsala Jana Š.
Svatava Páleníková
14.7.2021 07:48
Krása. Vždy jsem obdivovala na dovolených v Řecku, Chorvatsku, Itálii a říkala jsem si, jestli by přežila naši zimu...
Jarmila Komberec Jakubcová
14.7.2021 07:46
Jestli pochází tento krásný keř z Brazilie nevím, při návštěvě této země jsem ji moc nepotkávala, za to na Gran Canarii, Krétě, Tunisu a dalších zemí kvete všude v různých barvách. Zkoušel jsem si keř zasadit na zahradě, ale bohužel přes zimu vymrzl.
Věra Halátová
13.7.2021 23:18
Pro toho pána Vladimíra Masáka - Redakce si to určitě ověřila. Odkazuji na příslušnou literaturu nebo na internet - Rostliny poprvé popsal v roce 1766 francouzský botanik Philibert Commerçon v Brazílii a roku 1789 byly pojmenovány podle francouzského badatele a admirála Louise Antoina de Bougainville.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA