Úvodní foto: autorka
Jazykový koutek 1: Používání zájmen mě x mně
17. 7. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
17.7.2021 18:38
Celý život jsem se živila psaním textů, často podle diktátu. Kdybych pletla mě a mně, brzy bych o práci přišla. Tady ještě stačím ... :)
Věra Ježková
17.7.2021 18:22
Moc vám děkuji. Jsem mile překvapena. Vítám připomenutí „mně – tobě“. Podobný tahák mám připraven na příště. Zuzko, žádné chytáky a mimořádnosti nebudou, aspoň pro začátek. :-)
Jaroslava Handlová
17.7.2021 17:51
Jazykový koutek mě potěšil a vděčně budu očekávat další lekce. První zahřívací kolo snad dopadlo pro nás diskutující výborně, zato jistě brzy dojde na těžší mluvnické „špeky". Věrko, jsem ráda, že jsi přání šéfredaktora neodmítla, a rubriky se ujala.
Marcela Pivcová
17.7.2021 16:29
Jazykový koutek mě ihned zaujal. V hodinách českého jazyka jsem se snažila dětem pro snadnější porozumění doplnit pravidla tak, aby si je lépe pamatovaly - mě x tě, mně x tobě... atd. a hned věty jako příklad. Ve třídě byla magnetická tabule a na ní měly přehled ode mne napsaný.
Eva Mužíková
17.7.2021 16:16
Jsem na tom jako pan Mrázek.. Mně/ Tobě.. Mne/ Tebe.. Mě/ Tě ráda se přiučím, jen taka dááál.
Alena Švancarová
17.7.2021 14:46
Jazykový koutek - perfektní nápad,ráda si vše zopakuji a přiučím se.
Dana Puchalská
17.7.2021 14:38
Pamatuji se to,co už napsala Irena M. Ale nic mi nebrání v tom,abych se zlepšila. Děkuju Věrko. :-) :-) P.S. otec byl korektor v tiskárně a občas míval z toho,jak lidi przní češtinu i tiky v oku.
Zuzana Pivcová
17.7.2021 14:05
Z jazykového koutku mám velkou radost. Tohle je sice část mluvnice, kterou umím, ale kdoví, co tu na nás "nachystáš" někdy v budoucnu. Díky, Věrko.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci