Soňa Prachfeldová
4.8.2021 09:27
Kdo chce, ať se předvádí v jakémkoliv věku, trochu soudnosti ovšem občas není na škodu.
Jitka Caklová
4.8.2021 09:01
WIKI: "Vášeň je pojmenování pro velmi intenzivní a dlouho trvající emoci. Jedná se o vysoký stupeň emoce a narušení rovnováhy myšlení. Předmětem vášně může být osoba, věc nebo třeba myšlenka, ke které člověk cítí silnou přitažlivost. Vášeň má obrovský vliv na duševní stav a jednání člověka. Tato emoce má i pozitivní vliv – dodává energii, posiluje vytrvalost a vůli. Vášeň může být i velice prudká a ovlivňovat soudnost jedince. * Rozdíl mezi vášní a láskou WIKI: Přestože se tyto dvě emoce v některých případech překrývají, obecně existuje jasný rozdíl mezi láskou a vášní. Vášeň se týká sexuálního a romantického pocitu. ... Hlavním rozdílem mezi láskou a vášní je, že láska je hluboká náklonnost, zatímco vášní je romantická, NEBO sexuální láska." Konec citace a "Teď babo raď, chceš bez vášně a lásky "na stará kolena" zatuchnout v koutě? a nebo život PROŽÍT až do konce." Toť otázka a svým způsobem má Oscar Wilde pravdu :-) :-) :-)
Jiří Dostal
4.8.2021 02:50
:-) :-) Soudnost má dnes často rozkmitané jádro, ještě před sto lety žil člověk zpravidla v "ohmataném" světě a svému rozhodování úplně jinak rozuměl, dnešek je víc loterií plnou
drobných vášní, můj naturismus a gerontofilie patří k nim. :-) :-) "Chceme-li se zbavit své
vášně, nezbývá nám než jí propadnout!" Oscar Wilde :-) :-)
Jitka Caklová
3.8.2021 23:46
S tím nezbývá než souhlasit, neboť je to vyčpělý starý vzorec. Nechť je každý sám sebou, podle sebe jedná a nehledí na to, co si o něm kdo myslí. Nejsem soudce, abych soudila druhého jen proto, že se nechová podle mých představ. Dnes je trendem, že dost lidí odsuzuje něco jen proto, že sami si to z jakéhokoliv důvodu nemohou, nebo nechtějí dovolit.
Věra Ježková
3.8.2021 19:27
Neodhalovala jsem se ani za mlada, v létě jsem nikdy nenosila průsvitné oblečení. Změny vzhledu související se stárnutím příliš neprožívám. Líbí se mi komentáře Irči a Ivanky. :-)
Hana Řezáčová
3.8.2021 19:07
Chápu, že pro filmové hvězdy musí být stárnutí náročné, snaží se tedy říci světu, že jsou stále krásné ... Myslím si, že většina ostatních žen stárnutí přijímá "jak to leží a běží", udržují se pohybem, např. v přírodě nebo chodí cvičit, také při hlídání vnoučátek si užijí pohybu až až, já např. musím s vnučkou baletit :-) a rády se pěkně oblékají ... Nemám kolem sebe žádnou kamarádku nebo bývalou kolegyni, která by se fotila "jen tak" a rozesílala fotky po sítích, ale parádnice jsou skoro všechny - koupí si co chvíli něco na sebe, boty, šaty, mají hezké vlasy, jsou milé a usměvavé - mnohé vypadají lépe než za mlada ...
Jiří Dostal
3.8.2021 18:21
:-) :-) Netřeba se omezovat pouze na půvaby ženské, přitažlivost tělesná je vlastní každému
věku v závislosti na kouzlu, a to jak pro koho. Dáma na ilustrační fotografii má například pro
mě značný esprit, adresa by nebyla? :-) :-)
Irena Mertová
3.8.2021 18:09
Pro někoho je vlastní vzhled všechno, a to je pak mazec, když stárne... :-). Já bych tedy své povadlé půvaby nevystavovala, ani o pozornost nestojím... radši se hezky obléknu, abych se cítila dobře. Starší kolegyně kladly důraz na účes, s tím souhasím. Každý věk má svoje, teď už hraji roli babičky, a ráda. Mladá holka s pružným tělem jsem už byla... a přepokládám, že muži rozdíl mezi dvacítkou a šedesátkou stále ještě poznají :-)
Jitka Caklová
3.8.2021 18:03
Pane Kotasi, řekla bych, že je to tím, že naše společnost na "nesoudnost" mnohých dívek a žen, není vůbec připravená.
Jitka Caklová
3.8.2021 17:51
Bude mi 72, cítím se na 40, abych nekecala, tak na 50 no, vrásky a jiné nedostatky nemám, takže plastickou operaci nepotřebuji, tak už jen zbývá, buď mladý muž, nebo fotit a nebo obojí :-). A teď babo raď! Vzbudí to pozornost? Bude to pro legraci?, nebo obojí dohromady? :-) :-) :-)
Načíst starší příspěvky