Jiří Dostal
2.4.2024 05:25
:-) Když je manželství muzeem kostlivců ve skříních... :-)
Andrea Bravermanová
1.4.2024 22:22
Toto je můj manžel, věčně ublížený a manipulující do pocitů viny a nedostatečnosti. Jak může tak cokoli zkritizuje, to kyselo je moc kyselý a ty brambory moc bramborovatý...neumí jednat narovinu. I jeho rodina je taková, tam jsou desetiletí nevyřesené problémy.
Když už je opravdu nesnesitelný, jdu si po svém, ale on se mi i tak často pokouší nějak pomstít, urazit mě vtípkem..
Uvažuju o jiném manželovi, už ne o tomto nenávistném fňukalovi.
Eva Kopecká
28.5.2022 16:53
Život se ženou, které sedí výše uvedený popis, musí být takové malé soukromé peklo. Než žít ve vztahu, který mi přináší jen negativa, to je lepší odejít. A to bez ohledu na to, zda člověk sám zůstane nebo ne. To je v tu chvíli zcela druhořadé.
Jindřich Berka
29.8.2021 13:29
Dobrý den,
je to známé a otřepané, ale platí to! "Každý nám dělá to, co mu dovolíme". Jsem ženatý v pohodě 40 let, ale kdyby se žena, tak ke mně chovala, tak mizím. nemyslím, že bych zemřel sám. Nás poměrně zdravých chlapů důchodců je málo, takže chlapi: "Netrpte, vykašlete se na ni". Jindra
Jitka Caklová
27.8.2021 18:28
Pokud je dobrá víra na obou stranách, tak hezký vztah se dá budovat za pochodu.
Jitka Caklová
27.8.2021 18:10
Když to vezmu podle sebe, tak nejhorší variantou je, vytvořit si před vstupem do manželství iluze a pak se provdat za muže se kterým nečekaně dostanete od jeho maminky návod k použití, co rád jí, co rád nemá a ještě k tomu z rodiny, kde se uznávaly jiné vzorce atd. Ale už nic o tom, že i já bych mohla mít nějaké představy o spokojeném soužití. Po "procitnutí" víra v budoucí kompromisy se stala další iluzí, ze které mě vyvedl tím, že po 27 letech odešel za jinou ženu, pak za další a za další. Bohužel nevěděl, že svými odchody svůj "problém" nevyřeší a nakonec zůstal sám.
Alena Velková
23.8.2021 19:46
Pasivními agresory rozhodně nejsou jen ženy, můj tchán byl toho příkladem...to tedy byla síla...
Jiří Dostal
23.8.2021 12:46
:-) :-) Chtělo by to asi skloubit vztahovou hnusotu s "Pátým pádem voláme!", aby nám diskuse
bobtnala. Dumám nad polemickým tichem a nepředpokládám, že dámy, na než se článek
bůhví proč jakoby přednostně obrací, ztratily řeč a jdou do sebe, vždyť problém je univerzální a jeho pojetí či řešení je etalonem solidních mezilidských vztahů. :-) :-)
Jiří Dostal
22.8.2021 16:44
:-) Jen tak na okraj, nějak a proč asi v odborném pojednání chybí velice silný motiv pasivní agrese, a to neúcta a pohrdání, jejichž zárodky jsou navíc zpravidla již v počátcích vztahu...
Helena Štěpánková
22.8.2021 07:35
Umíme si s manželem věci vyříkat a také udělat kompromisy, takže k zásadním konfliktům nedochází. Je to velké štěstí, protože mám kolem sebe hodně známých, u kterých maželství nevydržela anebo drží doslova na vlásku...
Načíst starší příspěvky