FOTO: Ingimage
Padesátka je čas zúčtování. Ukáže se, jakou má kdo kondici
7. 9. 2021Cvičte, běhejte, posilujte, jezděte na kole. Tyto rady se nyní valí ze všech stran, ovšem čím dál častěji vedou k tomu, že lidé přeceňují své síly a přehnanou pohybovou aktivitou si spíše ubližují.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
9.9.2021 16:01
:-) Řečeno s Písmem, většinou nám uniká smysl božího díla a jen zdánlivá potřeba nám klidně zabrání dělat, co umíme a můžeme, konečně opravdové vlohy a talenty v nás dokáží spát
celý život. Jak napsal vcelku milosrdně jistý Altenberg, "bůh bdí v géniích a dřímá v ostatních lidech", podle Švejka to stačí... :-)
Jana Šenbergerová
9.9.2021 15:13
V padesáti jsem na tom byla rozhodně mnohem líp než ve třiceti a v šedesáti líp než po sedmdesátce. Pořád sbírám zkušenosti, které snad dokážu využít v životě příštím. Nepochybuji o tom, že každý dělá jen to, co umí, může, ale hlavně potřebuje. A potřeby máme různé. :-)
Jiří Dostal
8.9.2021 12:31
:-) Hermeneutických a sémantických výletů bych se zdržel, psychosomatická kondice
stejně není otázkou zdravotní, leč obchodní. Za starých časů se stal jistý akademik,
hlásající rentabilitu zdravotních nákladů, psancem pro domnělý cynismus a misantropii.
Když to pak někdo spočítal, ukázaly se především proplýtvané prostředky, kterými
se mohl zdravotní systém stále ještě rentabilně futrovat. Leč: Logika je plebejský způsob
myšlení; mocní a vlivní se bez ní obejdou. G. L. :-)
Jitka Caklová
8.9.2021 07:47
Co to je, když "zdraví zradí"? Je to pouhý nesoulad mezi Duší a Rozumem, nebo spíše vítězství Rozumu, bez ohledu na následky ♥
Marie Ženatová
8.9.2021 05:32
I já úplně souhlasím s příspěvkem pana Milana*. Přirozená fyzická aktivita je pro každý věk tou nejlepší rozcvičkou a skutečně udrží člověka fit, ale jak píše paní Soňa - pokud zdraví nezradí...
Jiří Dostal
8.9.2021 03:33
:-) Je taky dobré neohýbat příliš při psaní pijácký loket, loket možná vydrží, ale článek je pak plný překlepů :-)
Soňa Prachfeldová
7.9.2021 20:17
Již musím naslouchat svému tělu a poděkovat mu. Pohybu kolem baráku a zahrady je skutečně dost. A když se se přidají procházky se psy, ranní protažení, zaplavání si a j. není skutečně o pohyb nouze. Spíše ničí v produktivním věku sedává práce, či práce fyzicky náročná. Nyní v dů chodu, pokud tělo a zdraví nezradí, je to krásné.
Jitka Caklová
7.9.2021 18:59
Také s příspěvkem pana Milana souzním a přidám jednu příhodu: Stříhala jsem živý plot, sice elektrickým plotostřihem, ale..... Šly kolem procházkou dvě "dámy" z města, toho času na dovolené: Ona: To máte drátěný plot prorostlý živým plotem?" Já: "Ano". Ona: "Tak to si takhle alespoň ušetříte práci." Já: ???? Ona: "No, že ho nemusíte natírat." Já: "Stříhala jste někdy živý plot?" Ona: "No nestříhala." Já s :-): "Tak to potom chápu, kdybych před dvaceti lety věděla, co údržba živého plotu obnáší, tak bych ten drátěný raději jednou za pět let natřela." Dámy odkráčely a já pokračovala v práci. A že ten život je někdy docela komický :-) :-)
Milan Pepo
7.9.2021 15:43
Nordic walking? Joga? Jízda na kole? :-) Pohybovou terapii jsem si naordinoval sám. Jako bývalý voják (ne ten z černých baronů) jsem měl pohybu víc než dost. Každý den s ,,kluky" na rozcvičce 5 km. Musado... Třicet kilometrů přesun. Nebyl problém. Teď se motám kolem baráku. Zrýt záhon, překátrovat kompost, pětikilometrová ,,procházka" na houby, nechat odpočívat štípačku a sekat ručně... ze štaflí nahoru a dolu při prořezávání stromů... a tak bych mohl pokračovat. Jo a sekání, byť sekačkou nebo křoviňákem. Tedy někdy... za ranní rosy si tiše nabrousím kosu a jako za starých časů... ,,ššš...ššš..." Víte jak zní kosa kopírující trávu? A jak ta tráva voní? A jak vám pak chutná bílá káva s chlebem a máslem, když všichni ostatní ještě spí? :-) To je rozcvička. To je pohyb našich tátů a dědů a pradědů. Jo, jo, jo... líbí se mi když potkávám ty babče z města, ve sportovním s těmi ... holemi. Projdou kolem, ale zastaví se. Dáme se do řeči. Opřu se o kosu. Víte , že jsou to vesměs ,,ámosky"? Tedy učitelky? No tak lidi z města chápu, ale přece jen nedám dopustit na tu přirozenou fyzickou aktivitu, kdy obracíte seno, ryjete záhony... a večer jste tak utahaní, že po sprše nemáte náladu na žádnou Ordinaci, československomongolskoafrickošou, ale usnete znavení s J.Š.Baarem na hrudi. :-)
Přidám k tématu jeden vtípek. ,,Sport skutečně omlazuje. Moje sousedka aktivně posiluje. V šedesáti vypadá jako padesátiletý chlap." ;-)
Alena Tollarová
7.9.2021 11:45
Tak tohle zúčtování mám dávno za sebou. V padesáti jsem byla ustaraná babka :)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA