Ilustrační foto: Ingimage
Věční dietáři. Lidé, kteří považují jídlo za hřích, nikoli za radost, nejsou šťastní
11. 10. 2021Pocity viny a selhání. Neustále další a další předsevzetí. A frustrace z toho, že opět nebyly dodrženy. Život lidí, kteří se řídí opakovaně nejrůznějšími dietami a výživovými trendy, bývá mizerný.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Faldynová
12.10.2021 16:11
Při dnešní nabídce je těžké být střídmý - ale nikdo to za nás neudělá. Mlsat je nejjednodušší příjemný zážitek. Tak jen abychom to mlsání doplnili ještě pohybem. Nic nového. Jez do polosyta a pij do polopita vyjdou Ti naplno léta je hodně stará lidová moudrost.
Věra Halátová
12.10.2021 08:08
S dietami se začlo blbnout už někdy kolem roku 1966,7?, když byla módní anglická modelka, která si říkala Twiggy, t.j. proutek. Holky se jí chtěly podobat a držely dietu vajíčkovou, jablkovou, mléčnou, aj. Pamatuji si jednu atletku, běžkyni přes překážky, nevím na kolik metrů, která měla dojem, že "je tlustá" a držela nějakou příšernou dietu. Zhubla, ztratila chuť k jídlu a byl problém, aby spolkla sousto čehokoliv. Skončila v nemocnici. I se sportem. Jedna známá, kterou znám 18 let, drží nějaké diety na hubnutí neustále. Dělá mi přednášky co je a není zdravé, polyká křemelínu, nějaké mixy z mladého ovsa, no blbne na ultimo, asi je to nějaká vada psyché. Stejně nehubne. Ne, že by byla obézní, běžná postava starší ženy. Vůbec nechápu ty lidi, co se nechají ukazovat na internetu nebo v televizi a nechají se chválit, že zhubli, já nevím, 45 kg, 50 kg nebo x jiných kg. Proč? Proč se nejprve vypásli na cent a přes cent? Někde byl takový vtip, že nejlepší dieta je chirurgicky zašít ústní otvor. Není to tak dávno, kdy byl na internetu článek o tom, že angličtí vědci objevili novou hubnoucí dietu, kdy osobě, která touží zhubnout, zašijí ústa nějakým neškodným vláknem a nechají jen otvůrek na trubičku, aby ta osoba mohla přijímat zdravou tekutou stravu. Asi četli ten vtip.
Jana Jurečková
11.10.2021 18:29
Nejhorší byl odchod do důchodu. Neměla jsem tolik pohybu a hned bylo 10 kg nahoru. Začala jsem míň jíst a vše se srovnalo. Všechno je o jídle. Pořád jsem se pozorovala, kupovala nízkotučné výrobky, nesladila, nemastila. Pracně jsem tak zhubla třeba 2 kg.
Jednoho dne jsem řekla a dost. Přestala jsem se řešit a dobře jsem udělala.
Dost mi pomohl můj obvodní lékař, který řekl - Vy vůbec nejste tlustá. Jsem tedy v klidu a žádné extra recepty si nedělám.
Dana Divišová
11.10.2021 09:55
Potěšení z jídla a pohyb. To je podle mne záruka duševní pohody. Mám to tak celý život. Moje snacha v dospívání stále držela diety. Jojo efektem vždy po dietě nabrala kila zpět. Když se seznámila s mým synem, měla téměř 90 kilo. Přestala držet diety a dnes po 25 letech má 62. Žádně diety, jen pohyb.
Jitka Caklová
11.10.2021 08:30
Konečně "jsem tím, ne jen tím co jím" a jsem znovu štíhlá, nikoliv však vychrtlá, jako před padesáti lety. Umět být sama sebou, je pro mě to nejdůležitější v mém bytí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA