Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Martin Vrba
16.10.2021 19:36
Jak se taková statistika o spotřebě alkoholu dělá? Jak je v ní odděleno, kolik toho u nás vypijí a nakoupí a odvezou cizinci? Kdo mne poučí?
Jana Šenbergerová
15.10.2021 15:05
Aniž bych zlehčovala dopady nadměrného pití, v tom množství se nezohledňuje alkohol, který se používá v lidovém "léčitelství" jinak než podáním ústy. :-) Nepatřím ani k alkoholikům, ani k abstinentům. Když už se napiju, tak umírněně a ráda.
Jitka Caklová
13.10.2021 20:22
Věrko, já taky ne :-) Doma si ve dvou vystačíme s deseti litry moravské meruňkovice na celý rok. Pro "hnidopichy" 10 : 365 : 2 NA ZDRAVÍ!!! :-) :-)
Věra Ježková
13.10.2021 10:43
A já jsem letos neměla burčák.
Marie Faldynová
13.10.2021 07:23
Naše rodina nepije. Co s těmi, co pijí, ještě nikdo nevyřešil. Prohibice v Americe nadělala víc škody, než užitku. Je to jako se vším - když chceš něco změnit, začni u sebe.
Jiří Dostal
13.10.2021 04:12
:-) "Všichni se mýlíte, paní Jůzová,..." ... článek není o chlastu, ale o velikosti konzumentů! "K obveselení se strojí pokrm, radost životu dává víno, peníze všechno vyřeší." Kazatel (Co nevyřeší peníze, nemá řešení) :-)
Antonín Nebuželský
12.10.2021 23:05
Kdo to vypil za mě?
Danka Rotyková
12.10.2021 19:10
Nevěřím žádným takovým informacím, ale jedno je jisté - pije se až moc. Je to škoda. Každý by měl znát svoji míru a nepřekračovat ji. Všem okolo by se ulevilo, jemu samotnému určitě taky.
Milan Pepo
12.10.2021 18:35
Z čeho se vychází ,že jsme třetí ? Stejně jako v Rakousku nebo Lotyšsku předpokládám, že se jedná o spotřebu ... nazval bych to ,,registrovaného" alkoholu. Tedy to co prodají pivovary, nebo u tvrdého alkoholu obchody či restaurace. Spotřeba ,,domácího" (doma vyrobeného) alkoholu je v podstatě nepodchytitelná. Kdo zná jiné země ví kolik se vypije doma vyrobeného alkoholu na Slovensku, Polsku, Ukrajině, Rumunsku či jinde. A stejně tak je to s vínem v jižních zemích. Takže podobný žebříček spotřeby alkoholu považuji za nesmyslný. Možná by bylo přesnější, kdyby existovala nějaká statistika procentuálních úmrtí způsobených alkoholem. Ale ani to by asi nebylo úplně přesné.