Foto: Pixabay.com
Literární koutek č. 3: Jak psát glosu
13. 11. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
14.11.2021 20:27
Paní Kosťunová, psát v novinářské zkratce, jak to dokázali pánové Čapek a Skácel, není vůbec jednoduché. Já mám spíš snahu text zbytečně roztahovat. Moc rád si čtu v Čapkově rozsáhlé knize "Na břehu dnů", kde jsou jeho texty od roku 1917 až do roku 1938. A Skácelovy drobné prózy, kterým říkal "kurzivky", v knihách "Jedenáctý bílý kůň" a "Třináctý černý kůň", jsou nesmírně poetické a svou formou jedinečné. Tohle tak umět! Díky za návštěvu.
Hana Šimková
14.11.2021 17:31
Teď jsi si Věrko opravdu spletla pojmy. O plagiátorství přece nejde, jenom o docela velké množství citací skoro v každém článku.
Věra Ježková
14.11.2021 16:22
Obvinit někoho z plagiátorství, aniž by to člověk mohl doložit, je velmi hloupé. Za reakce pana Zelenky nejsem odpovědná a všechny je nečtu. / Ivanko, teď čtu po delší době I. Devátou – taky moc pěkné fejetony či glosy. :-)
Hana Šimková
14.11.2021 15:53
Věruško ještě pro tebe příklad citace pana Zelenky." Literární obývák u Mlsné Britney.
Hana Šimková
14.11.2021 12:52
Jo a s tím citováním by to bylo moc práce. To si ušetřím. Podívejte se sama.
Hana Šimková
14.11.2021 12:15
Věruško nic proti Vám , ale zeptejte se pana Zelenky. Jeho reakce na můj článek byla dost neomalená a ještě víc neomalený je s tou svoji husou. Mohla bych proti němu použít také jiný název domácího zvířete, ale to jsem neudělala.
Věra Ježková
14.11.2021 11:52
Hano, můžete citovat chytré knihy, z nichž jsou výňatky pana Zelenky, jak píšete? Obávám se, že nikoliv. Na svůj názor na naše dopisování a veršování máte plné právo. Jen stále nechápu, proč jste tak otočila. Začalo to mým článkem o oslovování.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci