Ilustrační foto: Ingimage
Lidé se za migrénu stydí, zbytečně potom trpí. Může za to postoj společnosti a zlehčování okolí
21. 12. 2021
Pro tisíce lidí je obtížné si připustit, že za jejich bolestmi hlavy, závratěmi, zvracením a dalšími projevy je ve skutečnosti onemocnění zvané migréna. A že ji lze léčit a příznaky mírnit. Z obavy z posměchu okolí nemoc sami před sebou zlehčují.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Lenka Kočandrlová
23.12.2021 16:56
Mívala jsem kruté bolesti čtvrtiny hlavy,za levým okem,vyvolalo to kdeco,např. nenadálý zápach,střídání světla přes míhající se stromy při jízdě autem, někdy jen tak, k tomu ještě pocit na zvracení a slabost.Byla možnost se z toho vyspat: vzala jsem dva alnagony a šla spát,většinou po probuzení byla bolest pryč.Ovšem když se narodily děti,spát podle potřeby nešlo,tak jsem trpěla velmi,jednou jsem došla i k obvoďačce,ta mi píchla nějakou injekci,že to pomůže,bohužel trvalo celý týden,než to přestalo.Po 40. věku to sláblo a dnes mne jen velmi vzácně bolí hlava,když se mění počasí. Tehdy v práci jsem taky musela fungovat na 100 %, nikoho moc nezajímalo,že mi je zle,tak jsem to nějak přežila.
Věra Ježková
22.12.2021 09:54
Maminka mívala migrénu. Vím, jak trpěla. Zabírala jí na ni algena. Když se přestala vyrábět, trápilo ji to. Už nevím, čím ji nahradila – ale nový lék jí tolik nepomáhal.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Umíte hrát na nějaký hudební nástroj? A hrajete na něj ještě?
Ano, umím hrát na několik hudebních nástrojů