Foto: autorka
Vánoce, vánoce jsou tu zase po roce
16. 12. 2021
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Miloslava Richterová
19.12.2021 15:53
Moc děkuji za Váš článek, zvláště za poslední odstavec. Můžeme ještě zmínit, že křesťanskému pojetí Vánoc předcházely pohanské tradice - oslavy zimního slunovratu.
Hana Polednová
17.12.2021 13:31
Soni, moc hezký článek a s posledním odstavcem naprosto souhlasím a totéž přeji i Tobě. A krásnými fotkami si obohatila tento příspěvek. Děkuji.
Marie Ženatová
17.12.2021 05:15
Milá Soničko, děkuji moc za hezký a působivý článek. Tak jako píše pan Jan Zelenka o starozákonní knize Kazatel, z kterého uvádíš myšlenky - je i pro mne velmi aktuální. Nejvíce jsem si některé citace z této knihy připomínala když mi umírala maminka - nacházela jsem v nich velikou podporu.
Jan Zelenka
16.12.2021 23:21
Řada myšlenek, obsažených ve starozákonní knize Kazatel- Ecclesiastes, je aktuální do dneška. To, co uvádí Soňa, je z jeho třetí kapitoly. Biblické historii se věnuji moc a moc let. Je ovšem často těžké oddělit mýtus od pravdy. Uvedená citace je velice působivá v podání kralické verze. Pěkně jsi to napsala, Soňo.
Zuzana Pivcová
16.12.2021 15:43
Soňo, s Tvým krásným článkem se raduji z předvánočního času víc než obvykle. Protože Ty se nikomu nepodbízíš a pouze vše předkládáš k vlastnímu posouzení.
Anna Potůčková
16.12.2021 14:26
Soni moc hezký článek, zejména poslední 2 odstavce. Ano, zázraky se dějí a jen my je bereme jako samozřejmost a nevnímáme je. Soni přeji Ti rodinnou pohodu, štěstí a spoustu radostí z každého okamžiku.
Eva Mužíková
16.12.2021 11:51
Soni, děkuji Ti za celý příspěvek, zvláště za slovíčka posledního odstavce. No a fotky, ty jsou opravdu nádherné. I já Ti přeji, aby tvé svátky vánoční proběhly v atmosféře štěstí a duševní pohody. Moc si našeho přátelství vážím. Bertice
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci