Jana Šenbergerová
26.12.2021 20:07
Moc hezký vánoční příběh. U nás by bez kapra nebyly Vánoce. Když jsem se vdala, nechal se můj můž slyšet, že rybu nejí. Trávili jsme první Vánoce u mých rodičů a táta, i když nerad, byl ochotný usmažit mu vepřový řízek. Při představě, že to tak budu muset dělat také, jsem se vzepřela a vepřový řízek neprošel. Doma kapra nemívali, takže ani nevěděl, jaká je to dobrota. Sice jsem se musela o kapra vždycky postarat sama, ale o zbytek rybí polévky a poslední rybí řízky se nakonec docela nerad dělil.
Soňa Prachfeldová
26.12.2021 08:03
Hezké vzpomínky, čiší z nich láska a pospolitost vaší rodiny. Neměla jsem ráda kapra, i když byl u nás každoročně, nejvíce mě zajímala ta duše, co maminka vykuchala. Dnes už rizkyz kapra jím moje milá švagrová rybářka, uloví, uděla filety a já jen vyndám z lednice.
Alena Velková
25.12.2021 18:31
To muselo být překvápko, když zmizel kapr :-) já ho takhle jednou nechala přes noc na zahradě v přepravce...do rána ho sežraly kočky...chvíli mi trvalo, než mi došlo, co se stalo, ale stihla jsem koupit dalšího :-)
Zuzana Pivcová
25.12.2021 16:54
Milé vyprávění, které se mi k Tobě moc hodí. Díky a hodně radosti nejen o vánocích.
Zdenka Soukupová
24.12.2021 13:35
Krásná vzpomínka. My s bratrem jsme jako děti kapra neměli moc rádi, ale... tradice je tradice. Máme ho i letos.
Irena Mertová
24.12.2021 12:18
To je hezká vzpomínka. Také jsme mívali kapry, ve vaně, dětem se to líbilo ,pak na dvorku zabíjení, jen šupiny lítaly. Dnes, v době mrazáků, si myslím, že je to zbytečné trápení živých tvorů, i když určených ke konzumaci ... :-)
Dana Puchalská
24.12.2021 06:53
Moc hezká vzpomínka a já Ti za ní děkuju.
Eva Mužíková
23.12.2021 23:06
Honzo, také jsi mi svým článkem vyvolal vzpomínky na Vánoce mého dětství. Maminka dávala ven do sněhu ztuhnout čokoládu ve formičkách. Jednou se na ní sesypala ohromná vrstva sněhu ze střechy a našla se až při jarním tání.
Blanka Lazarová
23.12.2021 22:34
Honzo, moc hezké vzpomínky. Taky jsme museli mít kapra kolem 3,5 kg ze stejných důvodů. Tak zítra dobrou chuť všem, ať už máte kapra nebo řízek.
Věra Ježková
23.12.2021 20:56
Honzo, to je hezký příběh. Takový hned tak někdo nemá. Já mám ráda kapra od dětství. Někdy trávil své poslední hodiny v naší vaně. Táta ho zabil a pak jsme si chvíli hráli s jeho „duší“. Hezké Vánoce tobě a tvé rodině.
Načíst starší příspěvky