Úvodní foto: autor
Kam vedou naše cesty?
5. 1. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Křapová
5.1.2022 22:23
Má životní cesta je rovněž hodně klikatá, samá zatáčka. A za každou tou zatáčkou změna. Ale nerada se ohlížím. jsem spíše zvědavá, kam mne zavede příště. I když - už by těch zatáček nemuselo být až tolik.Ta současná, poměrně rovná, mi docela vyhouje :-) Díky za článek, Honzo :-)
Soňa Prachfeldová
5.1.2022 21:31
Hezké vyznání o životních cestách. Žádné nelitujme, všechny přispívají k našemu sebepoznávání , někdy k žalosti, ale jistě více k radosti. Krásné je, když sebemenší cestička vede k našemu srdci a máme z ní radost.
Zuzana Pivcová
5.1.2022 21:19
Děkuji, Jendo, já to znám celé, jen jsem si nemohla vzpomenout na autora. Verše jsem řekla jako své kredo při někdejší oslavě padesátin v práci svým kolegům.
Jan Zelenka
5.1.2022 19:57
Zuzko, ty verše napsal Fráňa Šrámek, báseň se jmenuje Uprostřed cesty.
Ať cesty nikam nevedou,
tys po nich šel a šel jsi rád,
těch cest se nesmíš, nesmíš ptát,
snad není cest, jen lidé jdou
a jedna z hvězd je vždycky tvou
a z té ti zazní odpověď,
až přestaneš se ptát...
Jan Zelenka
5.1.2022 15:48
Milé dámy, děkuji za vaše ohlasy. Mé životní cesty ještě zdaleka nekončí, končí pouze ty cesty skutečné, cesty po světě. Pokud existují přátelé a tvůrčí invence, je pořád pro co žít.
Věra Ježková
5.1.2022 14:34
Jendo, hezky jsi téma uchopil. Písničku PS znám. Je o učitelce Josefíně, která jde s dětmi městem. Občas těmi slovy zahajoval praktická cvičení z ruštiny na fakultě můj oblíbený učitel. Kolem své hlavy necestuji. Někdy do svého nitra.
Zuzana Pivcová
5.1.2022 14:12
Ač cesty nikam nevedly, tys po nich šel a šel jsi rád........už jsem zapomněla, kdo z našich novodobých básníků to napsal. Měla jsem hlavně po listopadu hodně cest - soukromých a služebních, ale pro mě je důležitá má životní cesta. které se nechci zpronevěřit až do cíle.
Granda Nekonata
5.1.2022 13:37
moc hezký článek... jak říká Jack Keroac „Žijte, cestujte, riskujte, děkujte a neomlouvejte se.“
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 23. týden
Tentokrát zabrousíme do historie. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou osobnosti českých dějin.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci