foto: archiv autora
NÁVRATY 1 - Oči mrtvých lásek
4. 2. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jan Zelenka
18.2.2022 12:41
Paní G.N. Ještě se vracím k vašemu příspěvku. Nejsem orientovaný na budoucnost. Vzhledem k pokročilému věku si troufám tvrdit, že jsem na sklonku života. Co bych na budoucnosti viděl? Renomovaní vědci, kteří se zabývají cykly historického vývoje, tvrdí a píší, že naše současná civilizace je na sestupné křivce. Důkazy pro toto tvrzení jsou nezvratitelné. Zabývám se tím už léta a píši o této problematice i publikaci. Nebudu se zde o tom rozšiřovat, íčko je naladěno zcela jinak.
Soňa Prachfeldová
5.2.2022 20:54
Vše , co jsme prožili , nás utvářelo do budoucna, které se ustavičně přetváří v minulosti. Zítra, pozítří, budoucí chvíle pořád jsou před námi a věřím, že v dobrém. Honzo pěkné.
Jan Zelenka
5.2.2022 20:31
Díky, paní G.N. Ve své vzpomínkové knize Návraty, píši v jedné kapitole:
"Ať už nás život formoval jakkoli, ve svém nitru zůstáváme pořád stejní." Já se i po poměrně divokém životě příliš nezměnil. Díky za váš názor.
Granda Nekonata
5.2.2022 20:15
Dlouho jsem uvažovala, jaká je v tom stylově velmi vytříbeném textu pro mě zpráva. Protože se málokdy k nějakému textu vracím. Možná je v něm varování, že je třeba s větší pečlivostí prožívat současnost. Že za dvě dekády se k dnešním dnům budu vracet s vědomím, že je to mrtvá minulost. Minulost, která se čím dál víc zmocňuje mé duše. Tak vidíte, jaký otisk jste vytvořil. :-) I takový zabedněnec jako já, orientovaný na budoucnost, se na chvíli zastavil a zamyslel, že není třeba chvátat.:-) moc hezké čtení - děkuji
Jan Zelenka
5.2.2022 12:53
Píši, jak cítím, paní Kollinová. Nemusí to pochopitelně každý vnímat stejně. Možná jsem tou minulostí zatížen víc, než je zdrávo. Ale věk se už příliš nachýlil a do budoucnosti nemá proto cenu vzhlížet. Děkuji za váš názor.
Jana Kollinová
5.2.2022 12:18
Nechávala jsem si Váš článek na chvíli, kdy budu v pohodě, připravená vnímat atmosféru sdíleného, ale neuspěla jsem. Pane Zelenko, jste jedním z úspěšných spisovatelů zveřejňujících své příspěvky na i60 a někdy možná zamotáte hlavu čtenáři. Druhý odstavec článku je natolik nabitý myšlenkami, úvahami a zážitky, že mám pocit expanze autorovy tvůrčí invence, kterou nedokáži uchopit. Lépe řečeno: "Komu není dáno, v apatyce nekoupí!" :-)
Martina Růžičková
5.2.2022 08:57
Básníka v sobě nezapřete. Jen na mě při čtení padl smutek. Musím ho jít rozchodit...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci