
Ilustrační foto: pixabay.com
Zimní polévka z hlívy ústřičné
19. 2. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
22.2.2022 07:35
Vždy se dívám po našich smíšených lesích zatím jsem ji in natura neviděla. Kupují ji a polévku také dělám. Hodně zdraví Zdenko !
Jana Jurečková
19.2.2022 20:56
Hlívu do naší vesnice vozí pán z Vlčnova. Zdeni, děkuji za tento luxusní recept. Jednou jsem připravovala bramborovou polévku, ale hříbky jsem neměla. Použila jsem hlívu a povedla se moc.
Alena Švancarová
19.2.2022 18:43
Hlívu kupuji hodně často,polévku také vařím a začala jsem ji i obalovat.Je tužší,ale mě to tak chutná,obaluji i nohy.Jednu dobu jsem hlívu nemohla vidět,pokaždé jsem ji musela koupit.Dala jsi mi Zdeno,typ,udělám si těstoviny s hlívou.Tady u nás je ale dražší ,stojí přes stovku.
Marcela Pivcová
19.2.2022 18:37
Dříve jsem hlívu na přípravu jídla vůbec nepoužívala, až jednou mi Zuzka přinesla recept na dršťkovou polévku z hlívy (asi takovou, jako vaří Naďa). Polévka byla opravdu dobrá, a tak ji občas také vařím. Hlívu jsem začala používat i do dalších jídel, jen pro smaženici dám přednost běžným lesním houbám.
Zuzana Pivcová
19.2.2022 16:25
Hlívu si kupuji často (na váhu stojí 99 Kč/kg), dřív jsem si z ní dělala smaženici jako z lesních hub, nyní ji většinou dáváme také do polévek. Nepravá dršťková z hlívy je výborná.
Jana Šenbergerová
19.2.2022 15:25
Musím se po hlívě poohlédnout, už dlouho jsem ji nevařila. Dík za inspiraci.
Dana Puchalská
19.2.2022 15:15
Zdeni, děkuju nejen za recept. Ano, hlíva je skvělá houba a její účinky na lidské zdraví jsou lékařsky potvrzené.
Eva Mužíková
19.2.2022 11:53
Zdenko, tak to jsi mi udělala chutě. Nikdy jsem tuto polévku nevařila, určitě vyzkouším.
Naděžda Špásová
19.2.2022 10:34
Dršťkovou polévku z hlívy dělám taky, ale trochu jinak. Nemám v ní ráda brambory a slaninu taky nedávám. Je v naší rodině oblíbená.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci