Alena Švancarová
24.2.2022 12:52
Krásné ,pravdivé zamyšlení.
Hana Švejnohová
24.2.2022 09:38
Pro Moniku kopie odpovědi na můj dodatečný e-mail Benjaminu Kurasovi:
"Jejda Hani, to jste mě potěšila, já už jsem na tento článek dávno zapomněl, ale podepsal bych ho i dnes. Koukám, že jste stále stejně krásná. Nějak se nám ten svět drolí, a moc tomu nepomáhají ani ty mocné ženy jako Merkelová, von Leyenová, Jourová, Pekarová.... I s těmi se stalo něco divného, až skoro mužského...
Přeju vše nejlepší a dík za vzpomínku. Možná bychom se měli sejít aspoň na odpolední čaj?
Benjamin
---------- Původní e-mail ----------
Od: Hani
Komu: benkuras@seznam.cz
Datum: 24. 2. 2022 0:46:44
Předmět: dávná vzpomínka
Jana Porcalová
24.2.2022 08:58
Hezky se to čte, správná mužská sebekritika od pana Kurase. Když se tak ale člověk podívá, jaké ženské kreatury se to vyškrabaly na ty nejvyšší posty nejen u nás, ale i v EU a ve světě vůbec, není moc na výběr. Jakoby narušená psychika, chamtivost, přebujelé sebevědomí a nesoudnost byly hlavními předpoklady pro výkon těchto funkcí pro jakékoliv z těch snad osmdesáti (nebo kolik jich dneska rozeznávají) pohlaví.
Dana Puchalská
24.2.2022 08:15
Paní Hano,děkuju za zajímavou úvahu. Hezky jsem si početla a zavzpomínala na onu dobu. Ano, někteří chlapi budou celý život jak ti malí kluci. A přes to vlak nejede.
Zdenka Jírová
24.2.2022 00:58
Moc pěkná úvaha, ale my, holt, musíme mít zase nějakou anomálii, myslím u nás, v Česku, stále se tvrdí, že by mělo být ve vládě více žen. To je pravda, ale co dělat nyní, když je tam sice máme, ale jako ženy se nechovají - všechny jsou tvrdě nesmlouvavé, žádná diplomacie, ale tvrdý boj -vrhnout se do války s Ruskem za každou cenu , jedna chce dokonce na Rusko svrhnout atomovou bombu, druhá chce povolat naši armádu a jít proti Rusku / i když nám osobně zatím nic tak konkrétního jako přímý boj nehrozí/a zatáhnout nás do války. Tak nevím, jestli autor toho zajímavého článku ženám nějak "nepřidával moudrost" nebo se doba natolik od toho času změnila?
Zuzana Pivcová
23.2.2022 19:56
Ona už i dívčí válka nebyla žádným sportovním tréninkem. Faleš a zrada. Není to většinové jednání, ale ženy, které se "dostanou k moci", v sobě prvky tvrdosti a potřeby řešit věci silou, mají.
Granda Nekonata
23.2.2022 18:45
14.27 přesně!
Václav Soukup
23.2.2022 16:58
Chtěl jsem něco podotknout, ale dostal jsem strach o " pinďourka ". Už mlčim.........
Hana Švejnohová
23.2.2022 16:06
Ivo, to snad ne! Já se jich vůbec nezastávám, ale ty dvě dámy řinčí jen symbolicky a své muže a syny by jistě do války nehnaly...
Jana Šenbergerová
23.2.2022 16:01
Hezky jste vybrala. Je dobré vědět, že nejsou všichni muži stejní, ale to by bylo na dlouhé rozjímání. Nicméně obávám se, že ani ženy nejsou jen nositelkami moudrosti a ctností a mnohé stojí za nemoudrými činy mužů. Bohužel ač moudrost posouvá svět dál a výš, hloupost stále řinčí zbraněmi, a to stále "dokonalejšími". Je dobré být připraven na cokoliv, protože dnes už platí jen to, že všechno je možné. Pan Kuras píše výborně i dnes, ale svět není lepší, naopak.
Načíst starší příspěvky