Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Eva Kopecká
5.4.2022 20:32
Mám ráda skoro všechny polívky...Můj táta mohl polévku snídat, obědvat i večeřet. Jsem na tom podobně.
Jana Geryková
5.4.2022 18:01
Také vařím polévku zásadně ve velkém hrnci. Ćást horké polévky dám do sklenic ,zatáhnu víčkem a dám po vychlazení do lednice. Mám tak rezervu ,kdy není čas vařit. Ušetřím místo v mrazáku
Alena Velková
5.4.2022 16:56
Smekám!
Vladislava Dejmková
5.4.2022 16:39
Do té kopřivové také občas něco přidám. Na másle osmažené houstičky nebo kostičky chleba. Nebo se dá přidat i hrubě nastrouhaná a na másle teochu orestovaná mrkev. Zkrátka obměňuji podle chuti, možností i nálady.
Dana Puchalská
5.4.2022 16:02
Moc hezký článek o polévkách. Děkuju za inspiraci. U nás se jedí polévky taky často.
Elena Valeriánová
5.4.2022 14:51
Vlaďko, jste si jistá, že jste tento článek psala o sobě? Ve Vašich slovech se prostě vidím i s tou neschopností naučit manžela uvařit alespoň tu česnečku. :-) Kopřivovou polévku jsem vařila minulé jaro, díky za připomenutí, jen si pamatuji, že jsem na másle opekla malé kostičky brambor a byla z toho vložka do polévky. Tak ať nám i dále chutná!
Miloslava Richterová
5.4.2022 14:15
Moc pěkné, není dobrý oběd bez polévky :-)
Alena Tollarová
5.4.2022 13:12
Ten můj taky polévky miluje, často ho vidím stát rovnou u sporáku se lžicí nad hrncem s polévkou ... Musím dodat, že vývary vaří zásadně on, rád a ve velkém. Dává pak silný vývar do krabiček, zmrzlé vyklopí a v rámci "redukce" zabalí do fólie. Takto jednotlivé porce čekají v mrazáku na svůj den. Kromě toho ještě suší polévkovou zeleninu, takže polévka je pak hotová nato šup. Jen se zavaří domácí nudle.
Anna Potůčková
5.4.2022 12:15
Hezký článek o polévkách. Je až neuvěřitelné, jak dlouhý článek na téma POLÉVKA se dá napsat. Mám ráda husté polévky zasmažené, sním i vývary s játrovými či masovými knedlíčky a moc mě chutná vývar s kapáním - a ten musí být hustý. Na Vánoce to u nás nejde bez houbové polévky.
Margita Melegova
5.4.2022 10:07
Uz v otazkach jsem psala ze polevka je grunt a tak to zustane, jen na koprivy bych musela nekam za Prahu, driv jsem je mela v rohu zahrady. Dcera az dnes kdyz kluci rostou pochopila ze polevka je zaklad, ktery ma vsechno od vitaminu, pres bilkoviny az po vlakninu, tesi mne to protoze zustane zachovan zpusob vareni pro dalsi generaci a vnuci si to odnesou do zivota jen aby nasli spravne partnerky - kucharky.
Načíst starší příspěvky