emička rychla
25.10.2023 10:11
Rádo se stane, pro titanové nádobí, na němž bys byla schopna udělat třeba i kuře s rýží se ti bude nejvíce hodit sada hrnců z https://www.zgastro.cz/3-titanove-nadobi. Já sama jsem si tam něajké kousky koupila a je to naprostá pecka, nebudeš litovat.
emička rychla
25.10.2023 10:09
Tak mu taky řekni aby začal někdy vařit, ne? Určitě máte doma kvalitní titanové nádobí a pokud ne tak já ti dám ráda ti na to kde se něco takového dá pořídit. Jsem ráda když někomu mohu pomoct, takže mě to vůbec nebude otravovat.
Jana Jurečková
2.6.2022 14:12
Vzpomínám na svého dědečka. Polévku jedl z velkého hlubokého talíře. Měl ho vrchovatý. Nesměla chybět každý den. Vždy si přikrajoval česnek. Kopřivovou polévku jsem nikdy doma nedělala, ale tomu je konec. Na fotce vypadá hezky a je i zdravá.
Eva Buchtelová
6.4.2022 13:53
Můj manžel je také na polévky,já je nemusím.Někdy si už nevím rady jakou uvařit,nechci se opakovat.A v mém věku už mě ani nebaví stát u plotny.Uvařím hrnec polévky,to vydrží tak na 4 dny. A pak zase vy mýšlet další.Sám nic nsvymyslí,nechá to na mne,ale sní vše co mu dám na stůl.Už to asi jiné nebude,musím to vydržet.To si nestěžuji,pouze konstatuji.
Jan Zelenka
6.4.2022 13:23
Poprvé jsem začal vařit v deseti letech a už mi to zůstalo. Po matce jsem zdědil i náklonnost k polévkám všeho druhu. Když jsem se oženil s dívkou z Humenného, můj sortiment se rozšířil o východoslovenská jídla, včetně skvělé "kapustnice" se sušenými houbami, klobásou a těstovinami.
Lenka Kočandrlová
6.4.2022 11:56
Manžel si uvaří sám všechno,i upeče a já nemusím nic ( od doby,co děti odešly do světa). Obvykle to ani nejím,nemám moc ráda vařená jídla.Polévku na fotce bych tedy nejedla,vypadá velmi nevábně,jako nějaký žabinec.Od 1. třídy nesnáším mlékovou polévku,na to mám otřesné vzpomínky z družiny....Mně je milejší si dát k obědu chleba s paštikou a kafe,než si dát "normální" oběd. Občas si dáme společně boršč, bez masa.
Felix Julec
6.4.2022 08:53
Nechápu. Kulajda je jedna z nejchutnějších polévek.
Zdenka Jírová
5.4.2022 23:11
Polévka je opravdu "grunt". Můj tatínek by bez polévky ani sedl ke stolu. Jsem po něm. Přestože už dlouho žiji sama, vařím si ke každému obědu polévku. Bez ní se cítím, že mi něco chybí, že jsem se nějak ošidila. Byla jsem 2x vdaná a oba mí manželé by se také bez polévky neobešli. Protože jsem ke stáru také diabetik, musím držet dietu. Stále si vařím čerstvé jídlo, které "smím" včetně polévky. Před lety se tradovalo, že po polévkách se tloustne, tak je řada lidí vynechala. Dnes se zase vracíme k jídlům našich babiček a polévky jsou zase na pořadu dne. znám jich řadu a další si vymýšlím podle toho, co mám v ledničce, hlavně zeleninu. Jen polévky nezahušťuji, tučné jíšky s moukou mít nemusím. I jíška se dá oklamat, recept jsem už před časem zveřejnila zde na íčku.
Eva Mužíková
5.4.2022 21:23
Také jsem polévková, nejraději mám hodně husté, čiré odmítám. Hezké téma Vláďko.
Helena Přibilová
5.4.2022 20:57
Polévky mi chutnají téměř všechny, nejvíce je oceňuji v chladném období, kdy zahřejí. Manžel naopak - kromě česnečky a masových vývarů - nemá polévky příliš v oblibě.
Načíst starší příspěvky