FOTO: Jarmila Komberec Jakubcová
Velikonoce
13. 4. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Polednová
18.4.2022 21:28
Jarmilko, hezký článek a máte to v domečku moc pěkně velikonočně vyzdobené.
Jarmila Komberec Jakubcová
16.4.2022 15:00
Pane Charvát protože jsem Židovka tak my žádné tzv. Velikonoce neznáme. V naší kultuře byl Ježíš Kristus Žid, který reformoval židovské náboženství, tak aby ho mohli praktikovat i lidé nežidovského původu. Velikonoční zvyky jsou podle mého názoru připomínkou pohanských zvyků vítání jara. Jsem ráda, že moje snacha přinesla do mé rodiny tyto zvyky. Je to hezké a co tradice přináší, je sounáležitost a soudržnost rodiny, lidí v obci a radost ze života.
Soňa Prachfeldová
16.4.2022 09:32
Jsem ráda za zachovávání tradic, aby i naše vnoučata měla možnost v nich pokračovat. Přeji Ti Jarmilko i Tvým milým, krásné zdravé Velikonoce!
Dana Puchalská
14.4.2022 07:50
Jarmilo ,moc hezký a čtivý článek. A výzdoba je opravdu hezká. Děkuju.
Helenka Vambleki
14.4.2022 06:48
Jarmilo, je vidět, že váš domeček kreativně uvítal jaro a Velikonoce a je připravený i na koledníky
Zdenka Jírová
13.4.2022 23:32
Velikonoce se v naší rodině vždy slavily. Děti hledaly "zajíčka", nejlépe v zahradě. Pokud nebyla zahrada, posloužil i byt s balkónem. Dnes jsou už mé děti i má vnoučata na hledání zajíčka velkě, ale roste mi první pravnouček, příští měsíc mu bude 1.rok a začíná dělat první krůčky. příští rok už bude zajíčka také hledat.
Jan Zelenka
13.4.2022 18:42
Naprostý souhlas s Aničkou. je zcela jedno, jestli slavíme křesťanské Velikonoce, nebo prastaré, ještě pohanské svátky vítání jara. Jsou to naše tradice.
Anna Potůčková
13.4.2022 11:45
Více než Velikonoce mám Vánoce. Ale na druhé straně jsou to svátky jara, svátky probouzející se přírody a jsou více bohatší na různé zvyklosti a tradice. Každá země by své tradice měla udržovat a neměli bychom dopustit, aby sem byly zavlečeny tradice jiných zemí. To bychom si snad už nepřipadali ani ve své vlasti.
Daniela Řeřichová
13.4.2022 11:44
Také jsem zdobička, a protože mám dvě domácnosti, tak se vyřádím. :-) Přeji krásné a slunečné Velikonoce!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci