Úvodní foto: autor. Obrázek v textu: Pixabay.com
Kurzivka o jednom ukecaném kosákovi
4. 5. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
5.5.2022 08:41
Kosáci jsou sympaťáci. Ráda je poslouchám a pozoruji. Taky pronásleduji s foťákem - neúspěšně. :-)
Jana Kollinová
5.5.2022 07:51
Příjemné čtení. Líbí se mi kosí zpěv i když začíná koncert již v půl čtvrté ráno, následuje generální pauza a po přestávce virtuóz spustí forte. :-)
Eva Mužíková
4.5.2022 23:10
Zpíval kos s kosicí fistulííí, že se k ní dnes večer přitulííí.... Milé povídání Jedno.
Marie Faldynová
4.5.2022 19:08
Já loni nechala vlaštovky nad oknem, kde uklízím - ale binec udělaly úžasnej. Na druhou stranu - už jsme té přírody zničili dost, tak alespoň vlaštovky jsem nechala bydlet.
Dana Puchalská
4.5.2022 18:59
Honzo, děkuju za bezva kurzivku.. Moc hezky jsem si početla. U nás za domem mají kosi taky hnízdo a vesele si prozpěvují spolu s rodinou špačků. Věř,dívala jsem se fakt důkladně. A kousek dál mají hnízdo hrdličky.
Martin Vrba
4.5.2022 17:30
Kdepak na mne s „kosama“. K našemu domu se rozhodly nastěhovat hned dvě kosí rodiny a založit si na opačných stranách domu hnízda. Já na terase sledoval jejich krmení a vůbec mi nevadilo, že mi létali nad hlavou a bral jsem to jako poctu, že jsem barák navrhl tak, že poskytuje příbytek i někomu jinému. Manželka je praktická a o poezii zpěvu ptáků se zajímá – je silně nedoslýchavá a zbystřila by jen v případě, pokud by z toho byla nějaká koruna a tak jednoho dne obě hnízda za mé nepřítomnosti „pohladila“ dlouhou tyčí, kterou používám na čištění okapů s tím, že by nám prý zasrali kosi celý barák – označila je dokonce za cikány – hrůza, ještě že to nikdo neslyšel. Hrozně jsme se pohádali – v hnízdě už byli naštěstí velcí kosáci, ale letci to dobří ještě nebyli, tak poskakovali po terase a já je krmil i s rodiči. Příští rok tam byli znovu a manželka je tam nechala a výsledek? Opravdu zasrali celou omítku i terasu – inu ženy to vidí často z toho správného úhlu a tak jsem tam dal pletivo a sídlí na bříze u domu. Dožívají se prý dvaceti let – tak uvidíme, kdo tu bude déle zpívat. :)
https://www.youtube.com/watch?v=x7Pku9HZgZI
Alena Tollarová
4.5.2022 16:24
Šla jsem ráno z toulačky u Labe a na anténě seděl krásně žlutý strnad. Zpíval z plných plic, hrdélko se mu nadouvalo a písnička o krásném jarním ránu kolotala na celou ulici. Chvála ptačímu zpěvu.
Jana Šenbergerová
4.5.2022 14:54
Ráno nás svým cukrováním budí hrdličky, občas zaznívá duet hrdlička - straka. Kosi prozpěvují nejvíc navečer. Mám jejich zpěv moc ráda a už se těším na mladé. Co ti dělají v trávě, když opustí hnízdo, to je na kabaret.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci