Úvodní foto: Věra Ježková
Trhák
13. 8. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Křapová
13.8.2022 13:36
Najít dobrý poutavý titulek je opravdu oříšek. Až moc dobře to také vím :-) Nyní zrovna řeším, jak nazvat svou novou budoucí pohádkovou knížku. A po přečtení článku a vašich komentářů mne něco napadlo. Zeptám se na "bábovkovém" chatu :-)
Irena Mertová
13.8.2022 13:15
Jako Eva M. :-). Podle nadpisu mnohdy poznám i autora - např. skoro vždy uhodnu na Neviditelném psu, který článek je od Astona.
Eva Mužíková
13.8.2022 12:20
Ano, nad nad nadpisy svých textů přemýšlím. Snažím se, aby spolu s úvodní fotografií zaujal. Někdy se to nepodařilo, ale díky za každého čtenáře.
Daniela Řeřichová
13.8.2022 12:04
Nadpis je pro článek (knihu, film aj…) vždy velmi důležitý. Titulek prodává odjakživa, ať šlo o Shakespeara nebo M. Formana. Pracovala jsem v odborných redakcích, a i tam byla volba titulku významnou součástí editovaných textů. V dnešním mediálním světě má většinou hlavní slovo copywriter; existuje mnoho sofistikovaných pravidel pro tvorbu titulků. Mezi hlavní patří schopnost zaujmout čtenáře v několika desetinách vteřiny. Dle statistik si titulek přečte v průměru 5x více lidí, než zbytek textu.
Osobně mě vymýšlení titulků moc nebaví a velmi oceňuji originální nadpisy snímků některých autorů FD. :-)
Jan Zelenka
13.8.2022 10:46
Přiznám se, že jsem o tomto tématu dříve příliš nepřemýšlel. Ale je starou pravdou, že titulek musí zaujmout. Na webu často titulky nemají s obsahem článků mnoho společného. Ale když mne naláká titulek, tak si většinou ten článek už přečtu. Budu muset o tom víc přemýšlet. Výstižně jsi to, Věrko, napsala.
Anna Potůčková
13.8.2022 10:06
Jak kdy Věrko. Někdy mě napadne hned, jindy přemýšlím hodně a jsou i takové, které nadpis měly ale po dokončeném článku jsem nadpis vyměnila
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci