Všechny fotografie Věra Ježková
Vinobraní na Máchalce
19. 9. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Vávrová
22.9.2022 00:15
Na vinobraní (na tom opravdovém = sklizni vína z vinohradu u přátel na Moravě) jsem byla mockrát a burčáku jsem tehdy vypila "no jéje!" Kupodivu i u nás, ač zde žádný vinohrad
nemáme, konalo se letos již 10. vinobraní s vinařstvím Chateau Valtice - u hotelu Port na břehu Máchova jezera. Burčák obojí a značková vína vozí valtičtí výborné kvality, hraje cimbálovka, konají se různé soutěže a divadel. představení pro děti, všude plno stánků s dobrotami a navíc jezdí zadarmo parník pro návštěvníky vinobraní. Byla jsem mockrát, jen za covidu a letos ne. Burčák mi koupil syn.
Eva Mužíková
20.9.2022 21:44
Věrko nikdy jsem na vinobraní nebyla, bohužel. A burčák také nepila. Hezké fotečky.
Daniela Řeřichová
20.9.2022 19:49
Pěkný článek. O Máchalce vím, ale nikdy jsem tam nebyla. Na vinobraní jsme s manželem jezdívali do různých koutů, i pracovně. Burčák mi chutnal červený, teď ho už nepiji.
Jitka Hašková
19.9.2022 21:49
To jsi měla hezké odpoledne. Gratuluji. V této části Prahy jsem se nikdy nevyskytovala. Dobrý tip.
Zuzana Pivcová
19.9.2022 20:37
V Praze jsem zažila jen vinobraní v Troji, jinak několikrát na Karlštejně. Kdysi mi burčák chutnal, pak už to pro mě byla většinou jen oslazená šťáva, kterou prodávali třeba na Karlínském náměstí ještě pomalu v listopadu.
Jan Zelenka
19.9.2022 17:13
Věrko, tohle místo je pro mne novum. A to jsem kdysi na Proseku rok bydlel. Moc hezky jsi to nafotila. Jo, a burčák jsem neměl už hodně let. Raději pravé víno.
Anna Potůčková
19.9.2022 12:40
Věrko je dobře že jsi byla se pobavit, přijít na jiné myšlenky a určitě Ti tam bylo moc fajn. Moc hezké fotky jsi nafotila
Naděžda Špásová
19.9.2022 11:37
Hezky jsi si to užila. Já na vinobraní nechodím a burčák nepiju, jsem jediná, manžel s dětmi ho mají rádi. Pěkné fotky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 21. týden
Všímáte si kolem sebe na loukách a pastvinách těch krásných květů? Tak si pojďme tento týden v našem kvízu vyzkoušet, které luční kvítí znáte...
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci