Antonín Nebuželský
8.10.2022 20:55
Zatím si starý (75) nepřipadám, jediné co už ne! je nějaké další zvířátko, které by k nám chtěl někdo odložit. Tady už ta jistota není.
Jitka Caklová
8.10.2022 16:50
Zásadně se řídím tím, jak se cítím sama, nikoliv tím, jak mě vnímá okolí, to už jsem vzdala. Práci, kterou jsem v životě vykonávala, bych ve svém věku s prací, kterou mám kolem domu a na kterou jsem sama, neskloubila. Ale na druhou stranu, loni koncem září jsem pomalu končila s koupáním v Jizeře při teplotě vody 13°C, vzduchu 17°C, jak jsem napsala ve svém článku. Před chvílí jsem se vrátila od vody, má 8°C, vzduch 11°C a zdaleka s koupáním nekončím. Teď mám ten správný elán, jít pokračovat v práci, které je stále dost.
Jarmila Komberec Jakubcová
8.10.2022 16:15
Každý z nás je jiný a má také tím pádem rozdílný přístup k životu. Někdo byl zvyklý se celý život učit novým věcem a ten druhý rezignoval či ho to nebaví. Senioři nejsou jedna škatulka. Přesto, že je mi 76 let stále pracuji, učím se novým věcem a stále mi to baví. A dělám co mi baví, nejsem třeba aktivní na sociálních sítích ne protože bych to nezvládla, ale protože mi to nezajímá. Každý jsme starý tak jak se cítíme a jak nás vnímá okolí. Včera jsem třeba zvládla posekat trávu na chatě tak jako i v loni. Ale třeba příští rok to nezvládnu.
Jitka Caklová
8.10.2022 15:22
V prvé řadě jsem měla uvést, že mám šikovného manžela, tak to napravuji :-)
Jitka Caklová
8.10.2022 14:44
Mám šikovné děti i vnoučata. Například žena, která si neumí ušít šaty, také se to neučí a dojde si ke švadleně, stejně tak chlap, který neumí postavit dům, .........................................
Olga Škopánová
8.10.2022 14:22
Myslím, že starší lidé budou nuceni učit se nové technologie, protože bez nich nezaplatí, nevyplní formuláře, nenakoupí.
Jitka Caklová
8.10.2022 14:00
Paní Judytě v 10:15, kdybych měla deset rukou, tak dávám všech 10 palců nahoru. Mám to také tak :-)
Jitka Caklová
8.10.2022 13:48
Ano, každý máme jiný životní styl, a i když někdo druhý nežije v souladu s naším smýšlením, nemusí nám ho být ani líto.
Daniela Řeřichová
8.10.2022 13:11
Každý máme jiný životní styl, někdo podléhá marketingu, někdo nové technologie využívá k práci nebo zábavě, někomu vyhovuje zaběhnutý režim. A to je podle mého názoru jedině dobře. A pokud budou lidé navzájem tolerantní, tak mohou všechny tyto skupiny žít vedle sebe v souladu a s respektem bez ohledu na to, zda je to společensky (ne)žádoucí.
Jitka Caklová
8.10.2022 13:08
Mám známého o tři roky mladšího , v mládí byl sportovcem všeho druhu a při výstupu na skalní útvar se zranil, tuším, že ne jednou. Je pět let po operaci páteře, chodí ohnutý s pomocí trekingových a je rád, že je rád.
Načíst starší příspěvky