FOTO: Jan Raška
Víte, co jsou banketky?
2. 10. 2022
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
2.10.2022 13:36
Abych nevěděla :-), něco jsem se jich napekla. Učňovská pekárna byl oficiální provoz pro zásobování krkonošských rekreačních zařízení a obyvatel v okolí. Pracovali jsme 10 dnů v každém měsíci za učňovský plat 35,- - 40,-Kčs měsíčně :-)
Ivona Lachová
2.10.2022 13:20
Banketky byly výborné. Po roce 1989 se po nich slehla zem. Kdysi se prodávaly i karlovarké rohlíky, loupáčky, sladké rohlíky a briošky. Dneska sladké rohlíky jsou nazývány loupáky, opravdové loupáky a karlovarské rohlíky vůbec u nás nejsou. A o banketkách platí to samé.
Zuzana Pivcová
2.10.2022 13:07
Banketky jsou v Praze k sehnání v některých lepších pekařstvích nebo na Hlavním nádraží, tedy už obložené. Tady v Týně ne. Ale mají tu tzv. italské špičky a ty jsou také moc dobré. Děkuji za recept.
Jana Šenbergerová
2.10.2022 11:30
Banketky jsme kdysi také kupovali, sama jsem je nikdy nepekla. Recept se ale může hodit, jen těch 8 dl mléka bych neriskovala a spokojila bych se s 8 cl.
Alena Švancarová
2.10.2022 11:00
Domácí pečivo je dobré,když je čerstvé.Druhý den je z něj guma.Moje zkušenost.A tak ho nepeču.Ale recept si opíšu,třeba se někdy hodí,pečivo k přímé spotřebě.
Irena Mertová
2.10.2022 10:12
Vyrábět je nebudu, moc šikovná na pečení nejsem. Ale chuť mám na ně velkou :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 22. týden
Minulý týden proběhl filmový festival ve francouzském Cannes. Nejen tento festival, ale vůbec světový film, to bude téma kvízu tohoto týdne.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak jste na tom s cizími jazyky? Domluvíte se v zahraničí?
Ano, bez problémů se domluvím, jsem poměrně dobře jazykově vybaven(a)
Mám průměrné jazykové znalosti, ale domluvím se
Nevím, neměl(a) jsem možnost si to ověřit
Spíše ne, domluvím se jen "rukama nohama"
Ne, cizí jazyky neumím, ale snažím se učit
Ne, nedomluvím se a učit se ani nechci