Sylva Šporková
17.10.2022 13:15
Jak si kdo děti vychova, takove je má. Naše děti by nic takového nenapadlo, naopak spí nabízejí pomoc (kterou naštěstí zatím nepotřebujeme).
Eva Kopecká
17.10.2022 12:48
Jak já tak i obě děti známe, co to znamená, nemít zrovna prachy. Všem třem se postupně, tj. v jinou dobu, stal ten momentální nedostatek. Koupě bytu, stavba jádra, zařízení bytu, majetkové vyrovnání po rozvodu. Bylo to velice veselé. Každý z nás se mohl spolehnout jen na sebe a na ty další dva, pokud měli. Každý z nás měl na samém počátku nezařízený, bez jádra, provizorium... Dneska už jsme v těch svých poděděných, vyměněných a koupených bytech udomácnění a když na něco není, neřešíme to, koupí se to, až se na to ušetří. Co se týče dědictví, mám jasno, je tu jedno vnouče. S ním mám několik krásných finančních zážitků, hlavně z let raně předškolních. Babi, máš koruny? Co potřebuješ. Povídám. A máš víc? Ujišťoval se, neuměl vůbec počítat. A jeje. Povídám si. Zrovna jich moc nebylo. Ukázalo se, že jde o položku téměř halířovou, někde něco nového viděl v regálu . To jsem si oddychla...Co chceš dobrého k Mikuláši? Povídám jednou. Kupuji zdravé věci, podotýkám. Já nevím. My doma všechno máme. Prima, říkám si. Dám ti nějakou korunu a koupíš si, na co budeš mít chuť. Já peníze nepotřebuju. Já mám v kasičce....Uznejte...já mám ideálního dědice pro byt i chalupu.
Marie Měchurová
17.10.2022 12:35
Pomáháme hlavně našim pěti vnoučatům, a děláme to rádi. Platíme jim už druhý cyklus stavební spoření, každému 500Kč měsíčně. 2 studují a ti 3 budou možná taky. Podnikáme výlety a bereme je na dovolené. Domek jsme převedli na dcery a synovi jsme přispěli na vlastní bydlení. Neděláme to ale na vlastní úkor, rádi si užíváme. Máme je všechny rádi a oni nás.
Marta Novotná
17.10.2022 11:34
Naše děti ani vnoučata nikdy nepřišly s nataženou dlaní a s očekáváním finančního příspěvku od nás. Naopak se zvyšujícími cenami se ptají jestli nám nechybí peníze a jak nám můžou pomoci. Je to o výchově a o tom co si přinesly do vlastní rodiny z domova.
Margita Melegova
17.10.2022 11:15
Nase generace zacinala od nuly nebo s mensi podporou rodicu, ale tohle mi nekdo z deti rict tak okamzite vydedim, ale to je problem toho komu to rekne jeho dite a ne muj.
Marie Faldynová
17.10.2022 08:34
Naši rodinu rodiče nepodporovali. Manžel už rodiče neměl a mí rodiče občas přilepšili, ale rozhodně jsem na to nemohla spoléhat. Děti a vnoučata také podpořím, ale že by na to spoléhaly to nemáme ve zvyku.