Martin Vrba
20.10.2022 21:24
Nojo - ano omlouvám se. Macháčková - Machačová. Vám se to nestává, paní Rychtrová? :):):):)
Miloslava Richterová
20.10.2022 21:13
:-))))))))))) a už zase komolíte jména ! Pro A. Macháčkovou to ale asi vtipné není..
Martin Vrba
20.10.2022 21:00
Paní Machačová, nevím na co si stěžujete? Tolik žen vám může závidět. Máte obilí, máte kvalitní hnůj - základ dobré úrody, máte spousty domácích brambor - už se mi sbíhají sliny - každý rok se těším na první nové brambory s tvarohem a máslem od farmáře a vy to všechno vlastníte, máte vlastní jablka - víte kolik dneska stojí ovoce - mnoho lidí na jablka nemá ani peníze - všechno je drahé, máte vlastní zahradu, máte vlastní zvířata - králíky (?) nebo dokonce máte v chlívku pašíka? - já už neměl králíka na smetaně - no snad naposledy před 40 lety - ňam - ňam. Pašíka (tedy jen půlku) jsme měli ze statku, kde manželka dělal provozní v závodní jídelně na vesnici. Vy jste při tom všem tak zdravá - že to můžete dělat? Kolik lidí vám závidí - to nechtějte ani vědět. Potvrzujete tu teorii, že naši předci byli mnohem zdravější právě při té fyzické práci - dneska lidem chybí a dohání to ve fitcentrech. Váš manžel byl na vás zlý, ale už umřel a nemůže vás tedy trápit. Některé ženy se se svým neurvalcem ještě musí trápit - ty vám také závidí. Všichni na tom nejsou dobře tak fyzicky jako vy. Mnoho mužů a žen je už úplně zničených - někteří z těžké fyzické práce v dolech a někteří ze sedavého zaměstnání - obojí tělu i duši škodí Někteří jsou rádi, že se po mrtvici naučili znovu mluvit a chodit. Třeba je na tom stejně i ten váš současný přítel - nemá na to fyzicky a tak raději dělá lenocha - než maroda. Znám jednoho podobného ze zrcadla.:) S tím, že jste lítostivá - s tím by šlo určitě něco udělat - v dnešní době je zcela běžné, že lidé berou antidepresiva - dnes jsou už bez vedlejších účinků a pomáhají. Nemyslete si, že jsou všechny ženy tak nešťastné jako vy, že se cítí jako otrokyně. Jak jsem napsal v úvodu, znám mnoho žen, které by byly ve vaší kůži velice šťastných i bez prášků. Kolik jich touží alespoň po malé zahrádce a nemají ji. Znám jednu paní, která si ji udělala z trávníku před panelákem. Píšete, že potřebujete - chcete své zážitky s někým sdílet. Tady na ÍČKU jste tedy doma - tady se pořádají různé zájezdy a když se tady s někým seznámíte - tak bude mít zážitků určitě hodně. Tady se lidé ráno zdraví a vyměňují si zprávy o počasí z celé republiky a přejí si k svátku i narozeninám a později se hádají, kdo komu ublížil při hodnocení jeho fotografie - prostě to tu někdy tak žije, jako v manželství, že se vám bude zase stýskat i po samotě. Někdy tu jsme na sebe jak hodní tak i zlí, někteří znechuceně odcházejí a pak se zase vracejí - tak jako je to v životě. Tak neplačte smutkem ale štěstím. :)
Andrea Macháčková
20.10.2022 19:56
Pane Vrbo, ale já bych pro každého celý život udělala všechno. Jenomže pro mě nikdo nehne prstem. Tahám pytle s obilím, tahám hnůj, tahám bedny s brambory, jablky, dřevo, starám se o zahradu, o zvířata na pekáč, k tomu kdybych celý život nechodila do práce, všichni by mě odsoudili, vychovala jsem 3 děti,..... A pro mě nikdo nic, vůbec nic. A bývalý byl ještě zlý. Současný neškodí, ale ani nepomůže. Sex? Jsem po přechodu a už to nejde ani mě ani jemu. Často brečím a je mi to líto, co je to za život. A takových žen je nás většina, je to jako nevolnictví. Můžu jet sama na Šumavu, ale zážitky je lepší s někým sdílet.
Eva Kopecká
20.10.2022 19:53
U nás to první jmenované. Proti tomu komplotu je jakákoli razantní kamarádka slabý odvar. Nicméně měla jsem od začátku žít podle svého, trvat na svém a dělat si věci po svém. Taky moje chyba. Bohužel okolností mě přitlačily k tomu, abych se podřídila a nedělala zbytečný drámo...
Jitka Caklová
20.10.2022 19:19
.....případně kamarád/ka.
Jitka Caklová
20.10.2022 19:16
Je pravda, že na rozvodu se podílejí dva lidé. On/a a tchýně :-)
Eva Kopecká
20.10.2022 19:08
Jsme poměrně muzikální národ dá se říct. Máte to v krvi odjakživa. Ostatně, kdo rád přizná, že i on se na něčem, co se nepovedlo, podílel. Jak snadné je říct, já za to nemůžu. To on, to ona.
Jitka Caklová
20.10.2022 19:01
Nejhorší, co člověka může potkat je to, že co se mu v jeho životě nepovedlo, může svádět na druhé a říkat, "Já nic, já muzikant." :-)
Vladimír Molík
20.10.2022 17:12
Manželství je podnikatelská zrůdnost ženy. Žena je normální prostitutka, která bere v závěru všechno a muže udělá bezdomovcem, i když ona nikdy nepracovala. Moje prostitutka mě rozvedla v mých 45ti letech proti mé vůli a dodnes (68 let) jsem úplně sám. Jinou šlapku nepotřebuji a ženám již nevěřím. Ať chcípnou v úplné samotě!
Načíst starší příspěvky