Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Hana Polednová
9.11.2022 18:39
Martino, moc zajímavý článek s fotkami z minulosti i současnosti. Máš asi hodně hezkých archivních fotek po dědečkovi a tatínkovi díky jejich koníčku a to je fajn. Jezdili jsme přes Pravonín před mnoha lety, když jsme jezdili po okolí. Přibuzná měla chalupu ve Velke Vsi u Lukavce a tak jsme tam pobývali občas na dovolené na o víkendech. Je tam všude moc hezky.
Dana Puchalská
9.11.2022 18:11
Zajímavé místo,kde jsem nikdy nebyla.
Zuzana Pivcová
9.11.2022 17:38
Takový hezký zámek, jeho osud byl podobný mnoha dalším. I v této finančně nepříznivé době bych mu přála jiný "kabát". Děkuji.
Alena Tollarová
9.11.2022 17:06
O Pravoníně jsem nikdy neslyšela. A vlastně celou tuto oblast vůbec neznám. Článek doplněný srovnávacími fotografiemi se mi moc líbí a přeji zámku po letech nezájmu lepší budoucnost.
Anna Potůčková
9.11.2022 16:57
Moc hezký článek o jednom z mnoha takových zámků. Držím pěsti, aby se rekonstrukce dotáhla až do úplného konce. Je jasné že i pak bude stále co zvelebovat.
Věra Ježková
9.11.2022 15:58
Martino, moc hezké. Taky přeju rekonstrukci úspěšné dokončení. Zámek si ho zaslouží.
Marie Bartošová
9.11.2022 14:45
V Pravoníně jsem nikdy nebyla, takže jsou to pro mne nové a přínosné informace. Dík za článek i fotky. Historické si vždycky ráda prohlížím a pokud ta místa znám, porovnávám. Pokud ne, popouštím aspoň uzdu své fantazii.
Elena Valeriánová
9.11.2022 13:54
Vždy mě bolí srdce, když vidím jak si nevážíme historie, jak ničíme odkaz předků. Lhostejnost a hloupost jdou pospolu. Moc mě potěšily historické fotky, v tom je fotografie úžasná, jako dobový dokument je nepřekonatelná. Marti, děkuji za poutavý článek.
Naděžda Špásová
9.11.2022 10:43
Jak píše Jenda, takových míst, které by potřebovaly zachránit je v této republice požehnaně. Tomuto zámku držím palce, aby se povedlo ho opravit. Je škoda, že to vždycky dlouho trvá.
Jan Zelenka
9.11.2022 09:45
Zajímavá historie jednoho zámku. Bohužel, takových chátrajících historických objektů je v Česku daleko víc. Na svých cestách po Čechách jsme jich se ženou viděli dost. Některé se díky podnikatelům nebo původním majitelům daří zachraňovat. Hezky zpracované, Martino!
Načíst starší příspěvky