Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Leoš Kratochvíl
16.1.2024 16:42
Nazdar Lalas
Byli jsme spolu jako posledni Češi na Košicích, než nas v JAR vystřídali Indové. Květen 2000.
Při křtu jsi byl Hvezdar, byla nalodena bezva banda. Kdyby's to náhodou četl ozvi se. Byl jsem jeden z O/S.
p.s. Rozhovor je skvely, pan Lalák "Vlk" totiz prispival do odboroveho časopisu.
777332539
Petr Bošek
12.12.2022 11:48
Skvělý rozhovor. A obeplout třikrát zeměkouli, tomu říkám pořádný kus cesty :-) Líbí se mi, že článek obsahoval nejen zážitky a zkušenosti z cest, ale také i zamyšlení, proč stát nevstoupil do ČNP. Články paní Hažové jsou jako vždy naprosto špičkové!
Víťa Veverka
6.12.2022 21:19
Výborný rozhovor na zajímavé téma, četlo se jedním dechem.
Michaela Daňková
4.12.2022 12:45
Paní Hažová je profesionál každým coulem!! Zajímavé téma, skvělá příprava a poutavě napsáno! Máte můpj obdiv, vždycky se na vaše články moc těším a přeji spoustu pozitivních čtenářů, kteří vám vaše nadšení a pracovitost - celého vašeho týmu - včetně dvorního fotografa - budou vracet. Hezké adventní dny.
Dušan Brabec
29.11.2022 15:52
Československá (později česká) námořní plavba (ČNP) vlastnila v průběhu let 44 obchodních lodí. Z nich ztratila pouze jedinou, nejmenší loď Pionýr, která 6.8.1969 najela při zpáteční cestě z Kuby do Štětína u bahamského ostrova Mayaguana na korálový útes a poškodila si spodní část trupu. Po listopadu 1989 byla ČNP zařazena do kuponové privatizace. Navzdory roztříštěné majetkové struktuře akcionářů se ČNP dokázala mezi lety 1992 a 1995 rozvíjet a u korejské loděnice Daewoo si objednala dvě velké nákladní lodě (Beskydy a Šumava). Ale když se v roce 1995 stala majoritním akcionářem společnost Stratton Investments spojená s Harvardskými fondy Viktora Koženého, byl zahájen rozprodej lodí, což byl konec slávy ČNP. Kožený údajně potřeboval peníze z prodeje lodí pro své investice v Ázerbájdžánu. ČNP existuje dodnes, ale bez lodí, a zabývá se správou a pronájmem vlastních nemovitostí s cca 10 zaměstnanci. Velmi smutný příběh…
Jana Šenbergerová
28.11.2022 22:04
Hezký rozhovor. Zdá se, že jsme státem obuvníků. Jedna "bota" za druhou. Takže dnes může být suchozemec Čech skutečným námořníkem jen v cizích službách.
Jana Šenbergerová
28.11.2022 22:04
Hezký rozhovor. Zdá se, že jsme státem obuvníků. Jedna "bota" za druhou. Takže dnes může být suchozemec Čech skutečným námořníkem jen v cizích službách.
Hana Řezáčová
27.11.2022 18:12
Stát, teda ti co ho v devadesátých letech vedli, dělal "boty" jednu za druhou ... Každý si hrál na velkého kapitalistu, přitom to nikdo neuměl - no, hlavně "malá domů ", že republiku ožebračují jim bylo fuk ... ČNP - jeden z mnoha případů ...
Zdenek Vondracek
27.11.2022 17:25
byl jsem kuchar na Vitkovicich Brnu Radhosti a porad na more vzpominam videl a zazil jsem tam neuveritelne veci