Helena Záchová
30.12.2022 11:20
Zakázat, zakázat, zakázat. Zakázat všechno, co lidem v téhle době dělá aspoň trochu radost.
Marie Faldynová
29.12.2022 20:29
Kdyby se jednalo o patnáct minut, bylo by to skvělé. U nás bouchají a smrdí nejméně hodinu. Ale souhlasím s tím, že na naší planetě už není co zkazit, už je zničené všechno, co zničit šlo.
Martin Vrba
28.12.2022 23:36
Jo - psi prý vyjí, ale ti na naší vesnici to ještě nevědí :) Jakoby na tom záleželo jaké je tam "i" - "y". Vždyť se to přece pozná z textu, proč s tím mořit žáky. :) Chce to už konečně jazykovou reformu, aby se čeština zjednodušila pro migranty a pablby jako jsem já. :)
Martin Vrba
28.12.2022 23:27
Na ohňostroj mám svůj vlastní názor. Když jsem začal chodit do 5.třídy, tak už to bylo v novém bytě na novém panelovém sídlišti v Praze Malešicích do úplně nové krásné školy. Náš starý být byl ve Vysočanech s okny do dvora a najednou jsme na tom sídlišti měli pocit, že jsme se teprve dostali "na tento svět" a tehdy jsem ten první ohňostroj na Silvestra bral jako oslavu našeho přestěhování, jako to bylo u těch tisíců a tisíců jiných lidí na tom sídlišti. Všichni jsme z těch nových bytů měli moc velkou radost, všichni jsme si polepšili. Mnozí tam přišli i z nouzových dělnických domků, kde neměli zavedenou ani vodu ani kanalizaci, natož plyn. A tak jsme statečně snášeli, že nebyly hotové silnice, že jsme se brodili v holinkách, že nebyla doprava, že nebyly obchody, že nebyly zavedeny telefony do bytů a že jsme ve frontě čekali před telefonní budkou, že když přijela sanitka pro někoho domů, tak ho musela hledat a pak i spoléhat na pomoc lidí, aby ji vytáhli z bahna a mohla odjet do Vinohradské nemocnice. A tak, když dnes bydlím kousek od Prahy už ve vlastním domku a na Prahu mám překrásný výhled při ohňostrojích, tak si vždy na Silvestra vzpomenu na ten první v Malešicích a je mi moc příjemně u srdce. Ten ohňostroj míváme v měnném měřítku i u nás na vesnici, ale nad Prahou je vidím hned v několika vydáních v různých čtvrtích a přeji si při něm, aby lidé ve všech bytech měli stejně pěkný zážitek, jako při něm mám já. A že je při něm zase o trochu smradu více? No - to asi jo, ale kolik ho míváme během celého roku a určitě v sobě má více štěstí a krásy, než lidé, kteří ho musí strpět například bydlící blízko Strašnického krematoria. A že to plaší psy? To plaší, ale kolikrát za rok nás otravují ti různí hafani a mňoukající se kočkočky během celého roku. U nás na vesnici psi hrají nějakou hlasitou poštu skoro obden, jeden začne vít a a pak si "telegrafují" celou noc a v létě, kdy můžeme konečně otevřít okna, tak zase nemůžeme spát pro to jejich vití. Tak sláva Silvestrům a ohňostrojům obzvláště - vždyť je to loučení se starým rokem a vítání toho dalšího. Vzpomínáte na to heslo "Přežijí rok 2000?" To jsme byli o hodně mladší a vztahovalo se to na kde co - bylo to heslo doby. Ze všeho nejvíce jsme se radovali, že to nepřežil ten pokus o komunismus u nás, že ho nepřežila ruská okupace. To všechno můžeme vidět v oslavách na Silvestra, tak to těch 15 minut rámusu přežijí ekologové, pejskaři a ostatní, kteří protestují proti všemu a proti všem. Tak ať žije Nový rok 2023 a ať je ještě lepší, než ten právě končící. A ať slyšíme jen výbuchy ohňostrojů, ty přinášejí radost a ať neslyšíme u nás výbuchy od raket a bomb, které přinášejí smrt a smutek.
Alena Tollarová
28.12.2022 16:53
Na Novoroční ohňostroj v našem městě se těším.
Milouš Košvanec
28.12.2022 12:34
A copak na to slavná aktivistka Greta?
Jana Šenbergerová
27.12.2022 22:56
Ohňostroje miluji, ale pod tíhou v článku uvedených skutečností i ohlasů čtenářů bych se bez nich obešla. Jsou chvíle, kdy by měl zvítězit rozum nad škodlivými touhami.
Dagmar Bartušková
27.12.2022 19:52
Na Nový rok ohňostroj určitě ano. Těším se na něj stejně, jako většina ( ne tady). Lidé se musí také bavit. Ta čtvrthodinka pouhá udělá dost radosti a zvířata neohrozí. To už by se mohlo zakázat úplně všechno.
Marcela Pivcová
27.12.2022 18:20
Kdyby se rozhodovalo, jestli ohňostroje povolit nebo zrušit, byla bych pro zrušení. Povolit jen výjimečně na Nový rok, pouze v některých městech a v dostatečné vzdálenosti od zastavěných míst. Navíc ještě provedení profesionály. Lituji všechna zvířata, domácí i volně žijící, která prožívají chvíle stresu (patří k nim bohužel i naše kočky).
Margita Melegova
27.12.2022 17:47
Za mne zakazat, kdo si chce hrat na vojacky a slyset bouchani ma moznost stat se dobrovolnikem na Ukrajine, jinak vsichni doplacime na hluk a smrad, narizeni ze se nesmi tato zabava provadet u nemocnic a utulku je ta nejvetsi hovadina, je to tam take slyset, meli by si to ti, z jejich rozhodnuti tato narizeni vznikla sami poslechnout ale ve stavu nemocnych a ne dobe kdy jsou zdravi, ale zisk je zisk a je na prvnim miste ve vsem.
Načíst starší příspěvky